header flash

Sunday, February 26, 2012

:: REDHA & IKHLAS ::

tak berapa lama lagi...
umur saya akan meningkat menjadi lebih matang..
dan jika dipanjangkan umur, beberapa hari lagi saya akan menjadi lebih tua....

well..ada apa dgn umur...
"if u are not growing, u are dead" - Hasniza Ibrahim.

kekadang aku musykil dgn manusia ini...
takut sgt bila bertambah usia...
kenapa? takut tua? sebab bila tua akan mati?
erk... xbelajar agama ke msa sekolah dulu..
mati itu kan pasti.. tua ke, muda ke.. klu sudah ajal pasti akan dijemput juga mengadap-Nya..

[sama seperti yang berlaku semalam..satu perkhabaran yang mengejutkan..semoga para pembaca entry ini menyedekahkan al-fatihah kepada bekas pelajar saya, Mohd Zulfahmi b. Chakri yang telah dipangil bertemu dgn Maha Pencipta semalam, Sabtu, 25 Februari 2011 di usia 19 tahun pada hari ini, 26 Februari 2012... semoga damaimu di sana.. amin...

agak terkejut pada pagi itu apabila terjaga dari tidur dan mendapat 10 sms dari students & rakan sekerja yang memaklumkan kejadian tersebut.. saya mengenali arwah tapi tidak terlampau rapat kerana arwah hanya berada di kelas saya, 4T 2009 selama 2 minggu sebelum masuk ke kelas 4 Sains.. tetapi arwah merupaka ketua tingkatan kelas 4T maka ada lah komunikasi di antara kami pada masa itu.. apabila arwah masuk ke kelas 4 Sains, hubungan kami agak jauh kerana saya tidak mengajar arwah..tetapi setiap kali berjumpa arwah akan tetap tersenyum manis kepada saya... dan ketika sekolah saya itu dilanda musibah histeria yang teruk.. arwah adalah antara beberapa pelajar yang ditugaskan untuk mengetuai bacaan al-quran setiap pagi.. arwah seorang pelajar yang sgt baik,sopan dan berkarisma..arwah juga seorang atlet yang cemerlang... sekali lagi..semoga damaimu di sana... amin.. ]

Wednesday, February 22, 2012

:: WORDLESS WEDNESDAY : ADDICTED ::


Encik Suami telah menjadi pembaca tegar blog Zack Zukhairi... hikhikhik..saya suka!!! dulu saya ajak baca sesama bukan main liat beliau ini..skrg ni, dia lak duk gelak2 bercerita pada saya... buat2 lupa la tu yang bini dia ni dah khatam +  hafal entry2 si zackzukhairi ini hehehe...


p/s: lepas ni klu blog saya dihiasi ilustrasi bergambar.. itu hasil kerja tgn encik suami yang terinspired daripada zackzukhairi... ;p


Friday, February 17, 2012

:: REZEKI BELAJAR ::



assalamualaikum w.b.t.

ok..jawab salam aku dulu sebelum nak buat spekulasi... 
sebab xde spekulasi ape pun yang korang boleh buat...
sebab memang betul xde spekulasi...
jangan pasni baca tajuk terus wish
"tahniah sambung master!!!!"
sungguh x allign dgn ceritera sebenar ok...

al kisah...
idea nak menulis ni dtg bila terfikirkan tentang anak2 murid aku...
aku mengajar di Bagan Serai,
sebuah pekan ala bandar, tapi di kawasan pedalaman..
so pusing-pusing pedalaman la jugak kan...

rata-rata anak2 murid aku ni bkan dari family yang kaya raya..
bukan nak kata semua miskin.. sebab ada yang kaya-raya...
anak YB pun ada... tapi mcm aku kata lah.. 
Rata-rata atau dalam erti kata lain, majoritinya...
jadi majoriti anak2 murid aku ni datang dari family kelas sederhana dan mungkin agak miskin..
terkadang bila isi SMM tgk jumlah pendapatan bapa RM500...ibu xkerja, tanggungan 8 orang..
hampir2 meleleh air mata aku.... mcm mna la mereka jalani kehidupan sehari-harian ek? patutla buku rujukan xde langsung... kamus pun xde...  mmg 100% berharap pada buku teks... {tapi aku hangin gak kekadang..org dah bagi pinjam buku teks FOC... tak hargai langsung..bukan nak jaga leklok.. wat mcm roti canai!!} 
bila difikir..aku mmg patut rasa bersyukur sbb even mak ayah aku bukan kaya raya, tp sekurang2nya

Wednesday, February 15, 2012

:: TO THE ONE I ❤ ::

ini video 1st anniversary yang saya buat..
untuk surprisedkan encik suami...
pukul 12 malam smalam....tayang kat TV...
even encik suami xsurprised 100% {sebab saya buat video ni guna laptop beliau, sbb lappy saya xde movie maker... sy lupe nak closed.. dia balik kerja ptg smalam bukak laptop maka nampak la movie project saya..apa lagi la..terjerit la saya... "jangan tengok!! jangan tengok!! " itu refleks ok..mcm sawan pun ada jugak.. padahal boleh jek aku cakap.. oo..itu video montaj sekolah... tapi itulah..susah kan jadi orang jujur macam saya ;p }
ok..sambung.. even encik suami tak berapa nak surprised smalam..
tapi dari raut wajah..saya nampak dia terharu.. ooohhh... saya bahagia... (✿◠‿◠)



 mula-mula igt xmo share video ni.. tapi pastu pk..blog ni kan my time capsule.. so nnt bila tahun ke 10 anniv ke.. boleh terimbau balik.. oo msa 1st anniv beria buat video bagai..dah masuk 10th... tlupa nak wish dah pun... ahakz... ;p erk..harapnya xla jadi mcm tu.... harapnya tiap2 tahun hari isimewa ini akan aku ingati... =)

:: CELEBRATING LOVE ::

hehehe..seperti yang ramai dah tau..
11 Februari 2012 hari tu my 1st wedding Anniversary...
hehehe.. thnaks for all the wishes...
really appreciate them =)

tp xde celebrate mana pun.. sebab dah sengkek..
baru balik dari Singapore.. {cerita lanjut pada entry yang akan datang..stay tuned} ;p --> budget org nk sgt dgr cerita hahahaha..

malam tu..ada la bercandlelightdinner gaya kami...
encik husband buat gaya romantik... paksa soh saya naik atas...
dah paksa2 mcm tu..dah boleh agak la.. hikhikhik ;p
tapi selaku isteri yang solehah saya turutkan saja... hehehe... barulah suami gembira hehehe...
turun2 tgk lampu dah padam..meja makan diterangi cahaya lilin... ada kek,ada kad...hehehe...
syeronok la saya.. pastu kami makan tanpa menghiraukan nawaitu konon nak berdiet..
sambil makan sambil ulang "xsangka dah setahun kita kahwin"... mcam tu lah sampai malam..
borak borak pastu celah ayat "xsangka dah setahun kita kahwin"... so sweet... hahahahaha...

{gambar xde ek.. xmo share.... hehehehe }

so ini adalah aktiviti pada 13 Feb...
xrancang pun..on the way nak pegi cari sandal baru sbb sandal I putus di USS.. hahaha.. giler hebat jalan smpai putus sandal ;p

ok..saya dah malas nak menulis.. tgk gambar je la ek..


Saturday, February 11, 2012

:: HAPPY 1ST ANNIVERSARY ::

~TO THE ONE I LOVE ~

by : Hasniza Ibrahim
From the very first day we met, It seems like I could never forget, The way you gaze at me, The way you smile at me , The wonders of your loving heart, The feeling that we will never be apart. I think about you all the time, And I cant believe that you are actually mine now, And it has been a year,

Wednesday, February 1, 2012

:: BLUEBERRY CHEESE CAKE ::

ha!!!!
malam ni aku nekad....
aku ketepikan dulu hal nak siapkan power point ngajar science {setelah 2 jam aku duk mngadap..rasa nak muntah dah huhu~~}
aku ketengahkan dulu entry yang ditunggu oleh ramai orang.... {cewah!!! bajet mcm Fasha Sandha lak hehehe}
jeng jeng jeng... {gaya cute Ustaz Don}
presenting!!!  blueberry cheesecake...

 recipe....
hehehe...
sebab apa ramai org mintak resipi dgn aku....??
sebab aku ni jenis dummy.... so klu aku buat tu..maksudnya resipi dia sgt senang...
hahahaha....
ok..tanpa berlengah lagi...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...