header flash

Wednesday, March 28, 2012

:: PEMALAS TEGAR ::

semua orang malas...
tapi pemalas tegar ni dianggap yang menjuarai carta la..



yang aku tau ada 2 ciri...

1) malas nak isi minyak kereta dan pam tayar kereta... minyak selagi tak nyala lampu maka dia takkan pegi stesyen minyak tu... dan selalunya jarang dia pergi sbb dia akan guna taktik menggunakan khidmat encik suami...

Friday, March 16, 2012

:: MAHER ZAIN : NUMBER ONE FOR ME ::

For my Mom... 15032012
Happy 57th Birthday Ma!!!
semoga diberi kebahagiaan dunia dan akhirat di samping keluarga tercinta.. hehehe..

You are number one for me.... {macam kena jek dengan lagu baru Maher Zain ni hehehe..}


YOU ARE NUMBER ONE FOR ME

I was a foolish little child
Crazy things I used to do
And all the pain I put you through
Mama now I’m here for you
For all the times I made you cry
The days I told you lies
Now it’s time for you to rise
For all the things you sacrificed

:: WANG HANTARAN ::

hehehe...
lepas aku post pasal  PETUA MENCARI CALON ISTERI....
ramai gak la kawan2 yang duk msg... sembang-sembang..kutuk-kutuk..gelak-gelak.. hahaha
tapi ada jugak yang kata petua tu macam mendiskriminasi antara orang kaya dgn orang miskin...
aku pun hairan pastu tanya la kenapa...
dia kata... "orang miskin..usahkan toilet nak cantik.. rumah pun nasib baik ada"
maka..aku pun jadi pelik..
adakah bila rumah buruk maka secara automatik dia akan menjadi kotor?
kita cuci sapu lap rumah buruk  tu, rumah itu tetap akan jadi kotor kah??
kalau kita dududk kondo... xpernah lap sapu semua.. kekal bersihkan rumah itu??
inilah mentaliti orang kita...
mengaitkan nilai kebersihan dengan taraf ekonomi...

:: PETUA MEMILIH CALON ISTERI ::

Assalamualaikum....

dah bunyi mcm orang tua kan aku nih..
siap nak bagi petua bagai...
actually aku ni muda lagi..
petua ni yang arwah nenek aku cakap... {al-fatihah untuk arwah Hjh. Zainab binti Che Mat}

tapi of courselah kita perlu melihat kepada 5 panduan memilih calon isteri yang ditetapkan oleh Islam..
1) Pilihlah yang baik agamanya
2) Pilihlah dari keluarga yang baik-baik
3) Pilihlah dari rupa parasnya.. (beauty lies in the eye of beholder~~ )
4) Pilihlah yang pandai menjaga kehormatan
5) Pilihlah dari keluarga yang subur

Nak baca huraian lanjut bolehla ke SINI

(gambar isteri En. Google)

ok.. berbalik kepada petua arwah nenek aku...
actually ini bukan petua arwah nenek aku..
tapi katanya petua orang dulu-dulu..

menurut beliau..
orang dulu-dulu.. kalau nak memilih calon isteri...
ibu bapa akan tengok tandas & bilik air rumah perempuan itu..

Thursday, March 8, 2012

:: HALANGAN ITU MUNGKIN PEMBAWA REZEKI ::

kadang-kadang kita merancang...
tetapi rancangan kita tak berjalan seperti yang kita kehendaki...
sebab.. Allah adalah sebaik-baik perancang...
dia tau apa yang terbaik buat kita...
dan semuanya itu rezeki....





ok..aku nak berkongsi pengalaman..
tapi aku sure ramai orang yang alamai situasi mcm ni...

korang berkenan satu kasut ni... tapi kat kedai tu xde saiz.. maka pulang dgn hati hampa tak lena tido..
minggu depan pergi lagi... saiz ada!!! happy..!! then pada masa tu ada less 30%!!! bertambah happy...!!!

pergi nak beli baju... masuk satu kedai... xde saiz.. kdai lain xde yang berkenan... maka terpadam sudah nafsu untuk membeli baju...sebab tension dgn saiz badan yang gemuk!! maka membawa diri merayau2 tanpa hala tuju sambil dipujuk suami bahawa anda tidak gemuk tapi saiz baju tu tak ikut standard ISO sampai ke satu kedai... jupe baju yang sgt best dan harga pun xmencekik darah sgt!!! see.. klu masuk kedai yg ada baju lawa dan terus dpt..xdpt dah r baju yang superbest dgn harga yang sgt best itu!! see... nampak x point yang aku cuba sampaikan...

Wednesday, March 7, 2012

::WORDLESS WEDNESDAY : TERHARU ::

beberapa hari yang lalu..

persahabatan xmengenal usia... semoga berkekalan dunia akhirat... 

hari ini... 07032012... my cosin, Zulhilmi @ Adik Ju telah diumumkan sebagai TOP 5 STPM 2011 Kebangsaan merangkap pelajar tebaik bagi Negeri Kelantan.... yang mengharukan... hari ini hari ke-45 mak cik saya meninggal... brita ini pasti lebih bermakna jika mak cik saya masih ada...kegembiraan hati seorang ibu... sewaktu beliau terlantar sakit (kanser ovari).. tiada apa yang lebih merisaukan beliau kecuali tentang Adik Ju, anaknya yang paling muda  apabila ketiadaan beliau nanti.. T___T  al-fatihah untuk Arwah Mok Long... semoga damai di sana... Adik Ju telah buktikan bahawa dia mampu mencorakkan masa depannya sekarang...berkat dari doa Mok Long dan Ayah Long + kaum keluarga... ~~


sedutan dari TV 9

Friday, March 2, 2012

:: ALMOST DIABETES ::

asalamaulaikum...

pada 28 Februari yang lampau...
genaplah saya berumur 27 tahun... tapi saya masih nampak mcm 25 kan? kan? hakhakhak..
maka dgn ini.. dapatlah saya simpulkan bahawa ini adalah entry yang pertama diusia yang baru ahakz...

hurm... 
macam saya cakap sebelum ini... 
maka saya pun berhenti berharap la untuk dpt surprised2 bagai ni... 
redah dan pasrah dah ikhlas cenggitu... hehehehe...

dalam pukul 12.40 malam...
encik suami masuk ke bilik...
tada!!!!!!



comel jek  Mr AF masuk bawak cuppy cakes ni..
sambil pakai topi "Happy Birthday" (stock aku beli msa birthday dia hari tu)
sambil nyanyi lagu happy birthday...diiringi kilat sabung menyabung petikan gitar oleh beliau sendiri hikhikhik....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...