header flash

Friday, March 2, 2012

:: ALMOST DIABETES ::

asalamaulaikum...

pada 28 Februari yang lampau...
genaplah saya berumur 27 tahun... tapi saya masih nampak mcm 25 kan? kan? hakhakhak..
maka dgn ini.. dapatlah saya simpulkan bahawa ini adalah entry yang pertama diusia yang baru ahakz...

hurm... 
macam saya cakap sebelum ini... 
maka saya pun berhenti berharap la untuk dpt surprised2 bagai ni... 
redah dan pasrah dah ikhlas cenggitu... hehehehe...

dalam pukul 12.40 malam...
encik suami masuk ke bilik...
tada!!!!!!



comel jek  Mr AF masuk bawak cuppy cakes ni..
sambil pakai topi "Happy Birthday" (stock aku beli msa birthday dia hari tu)
sambil nyanyi lagu happy birthday...diiringi kilat sabung menyabung petikan gitar oleh beliau sendiri hikhikhik....
tiyeng yengyengyeng....{sound effect rewind masa}


26 FEBRUARI 2012
pukul 8.30 mlm Face Shop call remind psal voucher birthday untuk diredeem.. mmg aku lupe dah psal voucher tu... padahal pagi tu aku pegi Queensbay and Jusco Perda... mmg xigt langsung nak redeem...
dapatla free gift + 30% less klu beli barang... maka hati ni pun rsa menggedik {rsa terkilan sebenarnya sbb patut aku dah boleh redeem pagi tu tapi lupeeeeeee.....}

maka membodek la encik suami untuk pergi Jusco Perda skali lagi esok.. kebetulan esoknya beliau off... tapi beliau xbagi kata putus.. buat nada 90% xmo pegi.... {hari sabtu dah pegi Sunway tgk Adnan Sempit, hari Ahad pegi Queensbay..alih2 puan isteri ajak kuar lagi...}



27 FEBRUARI 2012
dalam pukul 2.30 ptg dapat sms daripada Mr. AF...
"suami dah beli tiket wayang.. malam ni kita tgk wayang ek..."
aku reply
"cerita ape?"
Mr. AF reply
"This Means War"
dalam hati munge2.... Mr. AF mmg memahami yang Reese Whiterspoon tu one of his wife fav actress... {Mark Rufalo pun wifey awak ni suke jugak.. so jgn lupe lak cte The Avangers nnt ek... hikhikhik...}

dalam pukul 7.15 ptg aku sampai di pintu rumah...
"jom siap-siap!!!... lepas maghrib kita pergi perda..." aku dgn penuh eksaited berkata-kata...
"hah! perda? nak watpe kat perda?" balas encik suami dgn nada confused...
"kan face shop kat Perda...." lepas aku cakap mcm tu.. muka Mr. AF terus berubah dah ala-ala macam nak nangis menjadi gabra ...
"suami lupe... igtkan kan Sunway.....".... rupe2nya...
apa lagi... lepas bagi salam sembahyang Maghrib..doa pun xberapa nak panjang dah Mr AF baca... pastu cepat2 salam.... terus bergegas ke Perda... Mr AF dah pasrah... burnkan je la tiket kat Sunway.... muka dia mmg frust 300%...  nak terus ke Sunway niat utama nak ke Face Shop kan... nnt jiwa aku lak tak tenteram sbb xleh redeem... T__T  jadi.. kata sepakat dicapai... pegi Perda.. tgk wayang kat Perda.. Sunway kira burn la... 

dalam pukul 8.15 malam sampai Perda.. aku bergegas ke Face Shop... Mr AF pergi order makan... perut dah lapar menyanyi hip hop jazz dangdut bagai dah.... dan seperti biasa... Mr AF mmg tau fav isterinya... Black Canyon + Big Apple + Baskin Choc Blast = tak heran la bini dia GEMOKSSSS!! hehehe... 
makan dengan sgt laju...tapi masih sempat menyembang... kataku...
"nasib baik dtg Perda... klu pergi Sunway... xde tempat mkn yang best sgt.. pusing2 Manhattan"
Mr AF stersenyum.. kantoi!!! mmg nak msuk Manhattan ler tu.... hehehe... saya ske Black Canyon lagi.... ini namanya ketentuan Illahi.... hehehehe... =)

seperti yang dinyatakan.. makan laju2... dalam pukul 9.00 mlm siap... maka masih sempat untuk menuju ke SUNWAY!!!! rezeki.... xde la duit burn sia2... hehehe... kami pun menuju ke Sunway lak... =)


masuk tgk wayang... mmg kelakar tahap tak hengat dunia punya cerita tu.. mmg gelak terbahak2!!!! komedi romatik..my fav!!

 tenkiu Mr AF sebab sanggup tgk cte genre fav puan isteri yg geli2 ni..awak kan suke action movie... hehehe... tapi ske sgt lah tgk cte ni!!! suke sgt99999999999999!!!! mmg puas hati org belanja birthday tgk cte ni hehehe.... boleh tgk review filem tu kat SINI 
Mr AF kata nak reserve satu row..tapi dah ada orang duduk.. balasku "xde kerja?? dari duk bayar satu row tu, better  beli tiket naik star cruise skali lagi..." hehehe...seronok oooo berjimba2 atas Star Cruise hehehe... 

kuar wayang dalam pukul 11.30... so bergerak pulang..mataku dah mengantuk... tapi duk tgelak2 lagi bercerita psal movie yg kami baru tgk tu... mmmg lawak habis!!! hehehehe...sampai kat tol Jawi jam menunjukkan pukul 12 malam... maka suami pun menyanyi2 la lagu Birthday dalam kereta sampai depan pintu pagar umah... hahahaha.... 


28 FEBRUARI 2012
Dah lepas pukul 12 kira 28 Feb la kan...
so lepas sembahyang isyak, aku dah mmg nak beradu dah...x expect apa2 dah r.. dah cukup seronok dah... Mr AF nak turun ambil barang kat bawah...
kejap jek aku dah tlena.. sedar-sedar... pintu bilik diketuk, lampu semua gelap gempita... lampu tidur pun xpasang...

comel jek Mr AF masuk bawak cuppy cakes ni..
sambil pakai topi "Happy Birthday" (stock aku beli msa birthday dia hari tu)
sambil nyanyi lagu happy birthday...diiringi kilat sabung menyabung petikan gitar oleh beliau sendiri hikhikhik....then ada la hadiah yang saya suke!!! hehehehe... thanks..x expect pun nak dapat hadiah... cukuplah dgn wish... {calon isteri solehah ahakz ;p } ..tp bila dah bagi tu..mmg xtolak...!!! hahahaha...

seronok tau makan kek tgh malam dalam samar-samar cahaya sambil diiringi dgn suara encik suami menyanyikan lagu Lifehouse- You and Me =)


kemudian dah kenyang... encik suami dodoikan puan isteri tidur dgn lagu2 yang romantik penuh syahdu.... hehehe..thanks suami... syuke sgt...  =)

*( mmg encik suami meninggalkan segala perakan kat bawah..sebab xmo aku rakam... dia syegan... comels!! hehehehe.. gambar kek ni pun encik suami yang snap sebelum dia bawak naik atas..)*


hehehe...itulah sambutan birthday yang mampu dirancang oleh Mr AF untuk isterinya ...xde la sweet sgt.. biasa-biasa jek... btol la yang mcm dia cakap... dia xpandai nak buat surprise2 sweet2 smua tu... so sy redha.... katanya mmg dia pening kepala + stress duk fikir mcm mna nak celebrate ni.. plan nak beli bunga skali kedai bunga tutup... beli tiket wayang skali salah lokasi.. nasib baik la sempat jugak pergi hahaha... mcm2 dugan betul ek nak celebrate birthday isteri... neway..thanks .. thanks for the present.. cantik!!! thanks for the lagu2...sweet sgt!!!! thanks for evthing... appreciate them very much!!! 

so mcm aku cakap..xde la sweet sgt smpai nak kne diabetes... 
tajuk entry Almost Diabetes tu maksudnya makan cupcakes malam2 pastu terus tidor..
kemungkinan boleh dapat diabetes hikhikhik...  

seb baik 3 jek cupcakes.. klu banyak sah2 paras gula naik tinggi... 


p/s: teringat memori celebrate birthday Mr AF pada tahun 2010... bertiga.. aku, Mr AF dan abang aku.. celebrate kat TGIF... pastu aku belikan kek Baskin Robin... Mcm orang gila nak habiskan..dgn kenyang habiskan plate masing2.. pastu nak kne habiskan kek..klu xhabis nnt membazir... mahal lak tu harga.. nak bawak balik xboleh..sah2 cair... nak tak nak aku dgn Mr AF pulun kasi habis... natijahnya...smpai skrg xboleh tgk kek Baskin Robin..rsa muak tu ada lagi... huhuhuu~~~ 


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...