header flash

Monday, April 9, 2012

:: MOVIE MARATHON : TITANIC 3D, MIRROR-MIRROR, THE VOW ::

asaalamaualaikum....

semalam... aku mencipta sejarah dalam  membuat movie marathon...
sejarahnya sbb semalam aku buat marathon 3 movie dalam masa sehari...
yang selalu aku buat sebelum2 ni 2 movie jek sehari...
hehehehe...


hehehe... bukan selalu aku rajin nak hapdate blog pepagi cenggini...
tapi dah eksated tahap gaban kan.... nak wat mcm mna ....
semangat nak share review... baru korang tak terlepas dari menontonnya kat panggung hehehe...
ni mata bengkak2 lagi ni bahana menangis dalam panggung semalam...
jadi aku langkau segala entry yang ada dlm draft (trip ke cameron & Singapore,resipi Oreo Cheesecake, Puding Caramel, etc..) semata-mata nak post entry ni hehehe....


mula-mula masuk tengok TITANIC 3D


mmg penuh panggung seperti jangkaan aku...sebab tu aku beli online.... takut sampai2 tiket dah sold out.. mengganggu plan nak bermovie marathon la.... masa aku nak collect ticket tu... tayangan 1.30 (1st) and 5.00 pm (2nd) dah sold out... dahsyat kan???
aku memang kagum ah dgn James Cameroon...
cerita tahun 1997... siar tahun 2012 pun sharp giler gambar dia.....
tambah2 aku yang tak pernah tgk Titanic kat panggung....layan kat CD and TV jek...
so mmg kagum ah bila tgk kat panggung......
tapi mcm aku cakap lah... even dah hafal dah jalan cerita dia...
nangis tetap nangis....
start dari kapal nak tenggelam sampai la Jack tenggelam..
sunyi sepi dalam panggung....
yang bunyi... "srooottt..... sreeettttttt..." hahahahahaha.... termasuklah aku... ;p
mmg dah bawak iap2 tissue dua paket.... tapi xguna pun...
kesat air mata kat lengan baju Mr. AF jek....
hahaha....
jadi kepada sesape yang nak berfeeling-feeling dengan suami..nangis2 peluk lengan suami sambil suami tepuk2 bahu isteri, usap2 pipi isteri sebagai isyarat memujuk {atau tension bini nangis sampai mengganggu kosentrasi dia menonton pun boleh jadi  hahahaha} sila la tgk cte ni...
pada yang tak kahwin tapi bercita-cita nak buat perangai mcm di atas or perangai mcm dalam filem Titanic... pekata korang bakar jari korang dalam api 5 minit dulu pastu pikir nak teruskan ke tak niat tu....... ;p

aku sedih tgk cte Titanic tu sebab ada perkara2 yang tak terjawab oleh otak aku...
1) klu aku jadi Rose... memang sedih mengenangkan ada sorang ni tolong selamatkan kita dgn pelbagai cara... tapi orang tu sendiri terkorban sebab nak selamatkan kita.... klu terkorban ada kubur tak pe gak..ni tenggelam dalam dasar laut.... gambar sekeping pun xde.... T_____T

2) klu au ada atas kapal tu... apa perasaan bila dah tau akan mati??

masa sebelum tayangan cte ni... masa duk siar gazet movie coming soon.... tetiba panggung black out.... gelap terussssssssssssss.... lama gak r..ada la dalam 5 minit.... aku cuak gak r... mna la tau kan kot2 panggung terbakar ke ape ke.... tapi intai  kot bawah lampu depan..nampk la lampu kat laluan luar mcm nyala.... si kurang sikit debaran.. pastu ada la yang wat sayang kulit menghiburkan hati semua orang..suluh dgn lampu hp..pastu wat rabbit gerak2 kat skrin... hahahaha..... pastu lampu kembali nyala... kami anggap la dia nak bagi feel lebih mcm mna perasaan orang2 atas kapal titanic tu bila lampu padam semua...



cerita kedua aku tengok ialah MIRROR-MIRROR...

nak tengok sebab orang kata best... lawak....
maka aku pun semangat la masuk nak tengok...
personally...aku rsa cte ni xbest pun...
quite buhsan...
memang ada elemen2 lawak..tapi biasa2 jek..
bukan lawak level THIS MEANS WAR yang betul2 menyenakkan perut ...
tp klu bawak anak2 sesuai la kot....
tapi Prince Alcott tu yang blakon cte Sosial Network yang kembar tu kan???

tapi yang paling best..msa Prince Alcot xpakai baju kne rompak baru sampai jpe Quenn... tetiba namapak kat skrin tu filem melted... pastu tup!!! gelap skrin.... wohohohoho.... mcm2 pengalaman btol la aku tgk wayang semalam.... mmg putus la tape tu..sbb nampak dia melted..laju lak tu.... aku saje jek pusing belakang tgk ats... 2,3 orang menggelabah duk masukkan semula tape... hehehehe...pastu dia sambung balik... mmg next scene la...sbb yang tempat stop tadi dah melted ;p




last..kami tengok cte THE VOW...

skali lagi air mata mengalir tanpa henti...
dan apa yang menakjubkan.... klu tengok Titanic..
Encik AF rileks jek.... xde nak feeling2 sedih....
tgk cte THE VOW ni.... beliau diam..
aku tnya pun xnak jawab..tkut kantoi suara tercekik kat halkum hehehehe....
seriously....cte ni memang menusuk hati wei...
nak story pun susah...
kena tengok sendiri...
al kisah diorg ni loving couple... then terlibat accident...wife dia koma..
bila sedar wife dia hilang ingatan...tak ingat segala memori yang berlaku dalam tempoh 5 tahun sebelum tu...
jadi dia xigt dia knal husband dia.. mmg totally strangers....
mmg sedih oooooooooooooooooooooo.... situasi yang tak boleh nak salahkan sape2..
tambah2 Channing tu memang Charming.... dari filem Step Up lagi mmg ske kat mamat ni... cool jekkk... hehehehe...
cerita ni inspired from a true story....
dah lama dah kat panggung....dah nak habis tayangan dah...
kalau kat Penang ni... kat Gurney jek yang masih duk tayang...
tu yang aku sanggup ke Gurney semalam semata2 nak tengok The Vow ni la..
klu cte lain tu...kat Sunway pun ada....
dan saya rsa sangat berbaloi aku pegi sampai Gurney....
sebab filem ni berjaya membuatkan laki aku sebak!!!!! wahahahahahahaha......

katanya cerita Aku Terima Nikahnya yang Nora Danish & Adi Putra tu ala2 tiru cte ni la...
tapi ubah.. yang hilang ingatannya Adi Putra...
tapi aku malas nak tengok kat Panggung...
sebab aku dah boleh agak dah klu cte Melayu...
sah2 mak si Adi Putra ni xske kat Nora Danish..
jadi bila Adi Putra hilang ingatan..amik kesempatan la nak soh kawen dgn pompuan lain...
mesti nak soh kawen dgn anak datok datin... pastu Nora Danish duk nangis la tersedu sedan..
dah boleh agak dah... hahahaha....





0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...