header flash

Tuesday, May 22, 2012

:: DETECTIVE ::

klu sebut detektif... smua orang imagine individu yg hebat menyelesaikan misteri...
xpun pandai menyiasat sehingga mendapat jawapan...
antara watak2 detektif yang terkenal ialah Pink Panther and detektif Conan...
tapi kau bukan nak cerita psal depa.. tapi aku nak tanya korang...
pernah main detektif2 tak msa muda2 or kata lain zaman sekolah dulu??

cara bermain dia ringkas dan senang jek..
tapi ada sorang perlu mengorbankan diri....
atau dalam erti kata pengorbanan ibarat lilin membakar diri demi menyinari orang lain...
xfaham? ok.. meh nak explain....

contoh situasi... zaman aku sekolah..... duduk hostel.. brutal itu second name r kiranya... hahahaha... {ni pengalaman dulu2 la ni}
kita tak tau macam mana cikgu disiplin asyik tau jek setiap gerak geri kita...asyik kantoi jek kat mna sorok barang haram... asyik kantoi jek kalau ponteng sembahyang berjemaah...
yang kita mengumpat dia pun dia tau..
jadi sah2 la kita tau dia ada pasang kaki dalam kalangan geng2 kita kan..
pendek kata ada tali barut dalam kelompok persahabatan kita...
ada talam bermuka2... {rasa nak pelempang jek muka dia muahahahaha}

Monday, May 7, 2012

:: RESIPI APAM POLKA DOT a.k.a APAM COMEL ::

Hai hai hai...!!!!
kita bersua lagi dari dapur masakan saya....
hehehehe..

comel tak apam ni?
berkenan tak? hahahaha....

ok..meh saya kongsikan resipinya...
*(saya langkau resipi-resipi yang lain yang tersimpan kemas dalam draft semata2 ramai kawan2 beriya2 nak wat apam comel ni hehehehe... balasannya... sila pos utk saya bila dah buat tu ahahahaha) ;p


Bahan-bahan
  • 3 biji telur Gred A (dari peti sejuk)
  • 3/4 cawan susu cair
  • 1 1/2 cawan gula halus
  • 2 1/4 cawan self-raising flour 
  • 1 sudu kecil essence vanilla 
  • 1 sudu kecil ovalette 
  • filling coklat (ikut suka la nak guna filling apa.. ikut citarasa sendiri)
  • pewarna 
  • paper cup kecil ( 50-80)
  • loyang yang ada lubang-lubang tu

Cara-cara membuatnya 

Friday, May 4, 2012

:: LUPA DIRI ::

sepatutnya banyak kerja yang kau buat...
xkiralah.. kerja kerjaya atau kerja surirumah...
tapi aku xde mood..
xde mood yang amat...
jadi duk tgolek bermalas-malasan dgn rumah macam tongkang pecah...
mengadap laptop and aku bersantai.....
jari aku jek yang bergerak menari-nari hehehe...
*(actually aku -plan nak buat Truffle tapi tup2 susu cair yang ada tu dah expired seminggu... malas dah nak kuar sbb baru jek balik dari membeli barang2 keperluan..sungguh putus nafsu.... nak pi kerja pun rasa malas ni huhuhu~~ T___T )**

alkisah hari ni aku nak bercerita...
kisah benar...
jadi dalam bahasa ringkas tepat dan padat...
entry ini adalah edisi "MENGUMPAT"...
tapi ustaz kata... kalau bercerita untuk dijadikan iktibar...
xpe.... hehehehe...

al kisah cerita ni tentangapa yang berlaku pada si A (saudara aku...)
si A ni xdelah jutawan... xdelah orang kaya raya ke ape...
tapi alhamdulillah... dia kerja kerajaan (kerani ) and agak senanglah berbanding dengan adik beradik dia yang lain....
berdekatan (or bersebelahan lebih tepat) dengan rumahnya adalah rumah seorang abangnya yang merangkap saudara aku la jugak...si B
si B ni kerja kampung... pendapatan xmenentu... tanggungan ramai...
jadi selaku adik..  si A  yang kerja kerani ni pun tidak melupakan tanggungjawabnya untuk membantu sesama saudara...

Wednesday, May 2, 2012

:: TRIP KE CAMERON HIGHLAND ::

hehehe...
almost 4 bulan baru aku terhegeh-hegeh nak post entry...
nak wat mcm mna..
busy mcm mak datin kan...
anyway.. beter late than never rite...
hikhikhik..

ok.. entry ini untuk mereka yang mencari2 maklumat untuk ke Cameron Highland...
actually bagi aku..Cameron Highland xdelah menarik sangat..
tapi kena la pergi jugak sbb baru boleh imagine kan..kan...
nanti xdelah meleleh air liur bila orang bercerita pergi Cameron Highland...

aku dah 3 kali pergi..
kali ni pegi sbb nak bawak encik suami..
encik suami xpernah jejak kaki lagi ke Cameron Highland...
so boleh la layan kan untuk celebrate bidrthday dia...
lagipun mmg dari dulu lagi dalam impian aku nak tiup2 lilin kat Boh Tea tu..
dan alhamdulillah termakbul impian.. hehehehe..

:: CANTIK ITU SUBJEKTIF ::

hai sayang!!!!
mmuah mmuah mmuah!!
rindu sangat.... !!!
rindu sangat sangat!!!!!

ok!! sudah selesai sesi melepas rindu pada blog...
almaklumla..skian lama xupdate hehehe...

ok..perkataan "CANTIK" sememnangnya sinonim dengan wanita alias perempuan...
sebab orang lelaki kita xkata cantik..kita kata "KACAK"...
tersangat bapuk ok klu kita kita lelaki itu cantik.....
hahaha....aku sudah mula merapu... ok...cut the crap!!!

orang perempuan sanggup buat apa saja untuk kelihatan cantik....
mcm dulu lah aku pernah tulis dalam entry "BEAUTY IS PAIN"....hehehe..

ok..sebelum masuk ke point2 entry ni....
aku nak tanya... korang nampk lukisan kat bawah ni cantik ke tak?


aku yakin..ada yang akan kata cantik..ada yang akan kata..xcantik langsusng....
ha!!! itulah maksudnya subjektif!!!!



al kisah aku dapat ilham nak tulis ni bila mana aku tengok sekarang ni fesyen tudung & fesyen make up...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...