header flash

Sunday, December 29, 2013

:: DORAEMON 100 SECRET GADGETS EXPO ::


Assalamualaikum.. bersua lagi dalam entry langkah bendul.... hahaha...
kenapa langkah bendul..?? sebab potong que entry yang duk dalam draft list hahaha....

ok... cerita laju2...

21 Desember hari tu... aku, suami & anak telah ke Pameran Doraemon di VIVA Home..Memula tu ingat macam bodoh2 jek...tapi bila masuk..eksaited la jugak... hahaha..rsa macam kita ni part of the Doraemon comic... alaaaa...sama macam naik Transformers Ride tu la... bila keluar rsa terharu sebab diselamatkan Bumblebee... ha!! itu cte Singapore... yang dah  almost 2 tahun terperam dalam draft.. ahakz...

Pameran Doraemon ini adalah bersempena menyambut lagi 100 tahun untuk masuk tahun Doraemon dicipta... xfaham? xpe... meh nak explain... sekarang tahun 2013 kan? Doraemon dicipta pada tahun 2113 klu mengikut komiknya... lagi 100 tahun dari sekarang... dah faham? bagus!! moh kita layankan gambar... hehehe...




mari kita masuk mesin masa...
al-kisah... Doraemon asalnya warna kuning & bertelinga.. serius aku dah lupa yang part warna kuning ni.. hahaha





pastu tikus gigit telinga dia.... dia pun sedih nangis2... sampai la kaler jd biru... {aku xfhm konsep mnangis smpai kuning jd biru nih... hahahaha}




Ada 100 patung Doraemon mcm ni...setiap satu ada gadget masing2.. sebab tu nama dia 100 secret gadget... ambil simbolik 100 tahun tadi...

takut??? ke malas hafal sifir? hahaha



my family~~

lenguh kot nak dukung jek.... 

tadaaaaa..~~ papa wat magic show..


pintu suka hati... kan best klu ada btol... nak pi mekah!!!!!!

ha..kasi pecah tingkap lagi..kan dah kena marah.... ;p

mana Doraemon, nobita, giant, sinyu & sizuka ni... ?? penat kami tunggu kat padang nak main baseball... hahaha

lepak kat padang dgn sizuka...

oh Giant.... please stop!!!!!


jalan2 kat neighborhood tjumpa dgn sensei...
pehal ntah Doraemon ni nagis...
meh terbang together-gether... hehehe

lepak sat kat bilik Nobita...

tu la cicit Doraemon dari tahun 2113..

Sekian dulu laporan saya... xlarat dah nak upload... hehehe...

pameran ni dah bermula pada 14 December dan akan berakhir pada 23 March..
tiket dewasa RM25... kanak-kanak RM15

maklumat lebih lanjut boleh refer di SINI ...

SEKIAN... 


1 comments:

Anonymous said...

kenapa Doraemon tu nangis
http://www.mangareader.net/doraemon/106

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...