header flash

Friday, December 20, 2013

:: GRAND LEXIS ::

Assalamualaikum. .. hai hai hai... kembali bersua dalam sambungan Bercuti di Melaka.. seperti yang aku cakap... lepas turun Menara Taming Sari... kami terus bertolak ke Port Dickson.. arah dan tujuan kami adalah untuk berkubang di Grand Lexis... the only Pool Villa kat Malaysia kot.. tu yang harga mahal tu.. wuwuwuwu...
Dari Melaka... pusing2 ke Teluk Kemang.. nak pi cari float untuk si kembar Erina & Erisya.. diorang duk nyanyi2 tepi telinga aku nak pelampung Disney Princess... nasib baik la Cik Sue hangpa ni baik... kuturutkan permintaan kalian.. hehehe...
On the way ke Teluk Kemang.. melintas lah kot depan Avillion & CORUS PD... maka aku lah pulak duk nyanyi2 kat Mr AF next time dtg nak duk kat 2 hotel ni pulak... Mr AF wat bodo jek... ye la.. yang Grand Lexis ni pun xcheck in lagi dah nyanyi2 untuk next visit... over sangat kan bini dia... hahaha...
*skrg gelak la...tp once aku dah simpan cita2 tu.. mmg kne dtgla jugak nnt... ngeh ngeh ngeh..
Lepas shopping pelampung... ha.. kellas ko.. shopping gittuew. .. haahaha.. kami oun mengisi perut... sebab dia kata check in pkul 3.. maka pkul 3 lebih sikit kami sampai kat kaunter... tu diaaaa!!!! Bapak panjang beratur.. ingatkan dengan harga mahal xde orang.. skali penuh.. amekkaw... ;p tunggu punya tunggu... dkt2 pkul 4 jgak la baru dpt kunci... pastu dia cakap.. esok boleh check-out pkul 1... cover balik sejam mnunggu hehehe... so ptutla lambat.. cycle kan.. smua check out lambat.. room cleaning pun lambat la..so yg nak check-in pun tertunda la.. hehehehe... ;p
Dapat kunci.. ayulah kita naik buggy... hantar smpai depan pintu bilik... 
So laynakan je la ek gambar2nya.. hehehe...
Aku ambik Executive Pool Villa...
buggy service
executive pool villa (2 king size bed ) RM780/night... paling murah aku dpt sbb guna gov rate.... klu x dkt2 RM900.00 .. so better guna gov rate... kalau keje gomen la... xpun pinjam je la sape2 punya nama... hahaha...nak pinjam nama aku pun boleh... upahnya aku nak jugak satu bilik semalam at least...wakakaka... otak bisnes di situ ahakz ;p
can u spot the Giffy..?? hehehe
the pool

4 ft depth
the pantry... 
the dressing room... umah sdiri nnt nak psg hair dryer mcm tu lah..baru xbsepah...
the sea glass panel... boleh nampak ikan swimming2...
anak lebah sesat..
Sophea & daddy
nasib baik cuaca ok.. klu dibuatnya hujan ribut....gayat giler ...duk tgh2 laut kot... hahaha
breakfast.... best!! mmg tersangat variety menunya....  dan semua sedap!!!
lps bfast... balik bilik jalan kaki je lah...xpyh nak berbuggy buggy bagai.... baru kurus...x gitu? ;p
the public pool for kids... 
sambung berenang.... 3 princesses... 
olololo...
kejap jek.. dia xske plampung jenis ni... 
sekian cerita... pkul 1 kami check out... bilik mmg basah lencun... tu pun dah mmg dalam keadaan dah plg minimum untuk elakkan kebasahan bilik...patutla room service mmg lambat nak siap... nak kne lap vacuum bagi kering... susah ooo.....

tapi aku cakap mahal sebab masa kat Bali aku dapat pool villa harga RM360/night (promo).... lagi syok dari sini... and masa kat Krabi dapat pool villa RM250/night (promo)... lebih kurang mcm ni...cuma xduk tengah laut... sbb tu aku kta kat Malaysia mahal bapak... huhuhu...tp nak carik pngalaman...tu yg pi jugak... zaman dia nama Legend Water Chalet lagi aku dah pasang angan2 tau hahaha...

next target lak Sepang Gold Coast.... even dah tau agak kurang best berbanding Grand Lexis... tp sebab dah pnah tanam impian nak pi... kne la pi... hehehe... yg lawaknya dulu..semangat aku beli voucher kat Gruopon bila nama Gold Coast... mmg mati2 ingat satu jek Gold Coast... 2 minggu sebelum nak pi, call utk buat reservation tu  and rsa mcm pelik...

aku : hello... good morning...sepang gold coast ?
recep : morib 
aku : what ever...(dalam hati) and proceed dgn reservation...

dah siap wat reservation..rsa mcm xsedap ati... google... kebenaran terbukti... Morib Gold Coast rupenya.... hahahaha... 

ok..sekian...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...