header flash

Wednesday, February 26, 2014

:: TERIMA KASIH ::

Assalamualaikum...
Fuuhhh.... *(lap-lap peluh kat dahi dengan lengan baju)
Sungguh saya tak sangka cerita picisan saya akan menjadi begitu hangat..
Sungguh...
Sebab saya tiada niat untuk menjadi 'fenomena'..
Apatah lagi nak meraih populariti...
Terasa sangat kekok sekarang...
Walaupun hanya menulis di blog...
Perasaannya sama macam memberi ucapan dihadapan beribu-ribu pendengar.. huhuhuhu~~..
*(lap-lap peluh di dahi lagi)


Walau bagaimanapun... saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kerana sudi meluangkan masa untuk membacanya...

Ha!! Menyesal x? Juling x mata? Hahahaha....


Ramai yang bertanya...
Kenapa saya tulis cerita saya itu..

Jawapan saya...

Thursday, February 20, 2014

::MEANINGFUL BIRTHDAY PRESENT FOR SOPHEA from STUFFEDbyEJ & ALL VOTERS ::


Assalamualaikum...
Cantik x burung hantu tu?
Nak tau alkisahnya?
Kalau nak tau... teruskan pembacaan...
Kalau xnak tau senang je... xpayah baca..
Hahahahaha...


Sunday, February 16, 2014

:: PANGKOR ISLAND BEACH RESORT ::



Assalamualaikum.....
Bertemu lagi kita dalam siri entry back dated hahahaha...
Pada 25&26 Januari hari tu.. Januari ok... kat gambar tu aku silap pi tulis April hahaha... mabuk ;p
Aku sekeluarga pi tidur kat Pulau Pangkor...
Bersempena birthday Mr AF yang jatuhnya pada 24 Januari... hehehe...
Macam biasa...
Booked hotel melalui Agoda...
Ad hock punya plan...maka redha je la hotel xbanyak yg available...
Actually...aku dah pernah ke Pangkor untuk kursus induksi selama 4 hari... bagi aku... Pangkor is nothing.... xde pantai yang menarik or view yang indah...yang ada hanya kampung orang dan pantai yang takdelah cantik & bersih sangat... masa tu aku kat Teluk Nipah...
Tapi memandangkan Mr AF dan bondaku tak pernah sampai lagi ke Pangkor... tu yg plan tidur sana... satu malam cukup... xmenarik la katakan...

Bila sampai jeti... maka pi la tanya kaunter...
"nak pi Pangkor Island Beach Resort kena turun kat mana?"
Dan jawabnya... "Pangkor Island beach kne naik feri dia... ada kaunter kat dalam"..

Thursday, February 13, 2014

:: HAPPY 3rd ANNIVERSARY ::


11022011 - 11022014...
Genap 3 tahun perkahwinan kami..
Yup... masih baru...masih mentah..
Bergaduh pasal masalah level keanak-anakan itu selalum..
Ha.. ok ape..xgado2 kurang mesra... xgitu? Hahaha...
Contoh semalam... bajet nak sweet2 la kan nak psg bunga api atas cupcakes...tp Mr AF xnak..ktanya nnt lemas karbon monoksida katanya huhuhu..maka sentap lah aku sbb potong plan aku kan.. hahaha.. pastu Mr AF tutup aircond semua, bkak pintu...nyalakan jugak bunga api tu... barulah kembali tersenyum ceria hahahahaha...

Thursday, February 6, 2014

::TELEKUNG SEMBAHYANG LYCRA MURAH::

Assalamualaikum...
Hehehe... 
Meniaga pulak ye aku sekarang...
Hahahaha...

Xlah.. 
Meniaga dgn tanpa niat...
meniaga dengan suka-suka..nak jual kat orang murah-murah..
Sebab tgk orang jual mahal sgt...
Kesian kat hangpa..


Alkisah..
Aku ni dah lama berkenan kain sembahyang lycra yang kaler2 tu...
Ske tau nak cantik2...
Nak sembahyang laaagi la nak rasa cantik..
Maka..
Aku pun belilah kain sembahyang lycra...
Kaler hijau mint...
Rm90 termasuk pos...

Plain...xde lace pun...
Yg tu xpelah.. 
Tapi yang xsyoknya...
Dia labuh sangat...
Maka jadi berat...

Aku pun berasa tidak puas hati..
Lalu pi cari sendiri 1 lagi..
Terjumpalah kat kedai yang aku beli ni...


ini K02 : warna hijau kepala itik..cantik sgt.. tp dlm gmbr dia xjadi warna hijau kepala itik..hairan aku hahaha

ini Light Grey..
Lagi murah la harganya sebab dia ada lace... double layer lagi lacenya...
Dan yang terpenting... dia xlabuh sangat..jadi cantik je jatuhnya...dan  xberat...
Aku klu benda yang best memang suka nak share dgn org...

polihan warna yang ada..

pilihan warna yang ada

pilihan warna yang ada

pilihan warna yang ada

pilihan warna yang ada


tokey kecik duk tolong label untuk urusan potage hehehe
RM75 sepasang termasuk postage..!!!

So.. kalau nak order .
Email aku dia senorita.nieza@gmail.com
Or...pm aku kat facebook...


Kalau nak order cepat...sebab stok terlaris dipasaran... cepat je habis...
;)


kalau rasa nak promote kat memeber pun dialu2kan.. hehehe...
sebab aku pun busy bekerja..stok hanya diambil sekali seminggu pada hari Sabtu..
jadi place your order before Saturday morning for every week... =)


aku pakai untuk diri sendiri..sebab tu berani promote keselesaan dia... hehehe.. 

Wednesday, February 5, 2014

::BIRTHDAY PARTY SIMPLE-SIMPLE::

Assalamualaikum...
Hahahaha....
Nangis cikgu BM & BI aku klu baca aku punya tajuk entry...
BM kelaut... BI kelangit... hahaha
Xpe..yang penting korang faham maksud yang aku nak sampaikan..
Alhamdulillah... seperti yang korang dah tau.. 2 Februari ialah ulang tahun kelahiran untuk Sophea dan sebuah party kecil-kecilan telah diadakan sebab terkebetulan 2 Feb tu hari ahad.. cuti kan.. boleh la nak gather2... hehehe
maaf didahulukan kepada mereka yang tidak dijemput sebab seperti yang aku katakan..ia hanyalah party kecil-kecilan... hehehe..

 tapi sebelum tu.. harap korang sudi doakan Sophea yang baik2 dan terbaik ye...
Sama2 aminkan doa ini..

Terima kasih ye sudi doakan Sophea... jasa kalian xdapat aku nak balas...hanya Allah sahaja yang mampu membalasnya.. ;)


Ok..kembali kepada topik..

Monday, February 3, 2014

::HAPPY 1st BIRTHDAY SOPHEA..!!! ::

 Assalamualaikum..
Macam aku cakap sebelum nih...
Pejam celik pejam celik..
Dah setahun umur Sophea...
Xterasa kelajuan masa tu..
Rasa mcm baru jek duk berpantang berkain batik bagai...hehehe...
Selamat hari lahir puteriku..
Semoga diberi kesihatan yang baik..
Kesempurnaan fizikal....
Rezeki yang melimpah ruah..
Dan yang terpenting...
Menjadi puteri solehah...
Dah mendapat kasih & rahmat dariNya...
Mama sayang Sophea sangat9999999999999999999999!!!! Infiniti cinta gitu..
Hehehe..
Layankan gambar tumbesaran Sophea ye...
maternity shoot : Disember 2012

Maternity photoshoots : 20.01.2013



Saturday, February 1, 2014

::PENGALAMAN BERSALIN SEASON 1 part I::

Assalamualaikum... 

Malam ni nak mengimbau memori setahun yang lampau...iaitu kenangan bersalin...
Sebenarnya rasa mcm.xpercaya dah  nak masuk setahun sebab rasa macam baru je lagi kne sorong masuk Operation Theatre hahahaha.... masih segar diingatan bak kata orang... even kne bius...tapi memori yang ni tersemat indah...cheeewahhhh!!! Hahaha...
Jadi..marilah kita memulakan ceritera.. kan makin lama ditangguh...makin banyak terlari fakta... makim kurang feel la bila nak baca tua2 nnt... hahaha...
Kita bercerita tentang kehamilan...
Alhamdulillah...tiada banyak masalah...
1)Masalah alahan langsung tiada...sebab tu badan sihat 'segar bugar'...sampai sekarang maintain sihat... hahahaha...
2) masalah darah tinggi juga alhamdulillah tiada...tapi sila baca cerita sampai habis.. hehehe...
3) masalah HB juga tiada...maintain 12 ke atas.. cuma skali je..masa bulan ke 4... hb 9...  pulun la aku makan bayam & hati hahaha... then alhamdulillah naik semula...
4) masalah berat badan pun tiada sangat... sebelum pregnant 55.... pregnant 9 bulan 68... tak banyak sangat kan naik? Tapi ada skali tu...dalam sebulan naik 2.2kg... terus kne ulang pi KKIA Parit Buntar tu 2hari sekali untuk timbang berat dan periksa tekanan darah selama 2 minggu..
Stressed la jugak rasa.. hahaha.. tapi sekarang lagi stressed sbb berat badan xjauh beza pun dgn sebelum bersalin... wuwuwuwuwuwu.. T____T
5) masalah gula xde even dua kali kena minum air gula sebab belah ma & abah dua2 "tokey gula" hahaba...
Aku check perut di KKIA Parit Buntar... kawasan rumah aku dijadualkan check hari Isnin atau Khamis sahaja... nurse kat sini semua baik2... mmg sangat baik... kirany xde la raa stressed sgt kan duk ulang sbulan skali... dah r pi sensorang sebab laki den kerja... kalau soh dia teman...xpasai kne apply cuti...itu tidak seronok...even pi check up kat klinik sensorang juga tidak begitu menyeronokkan...tapi xpelah...demi suami..dan cuti suami yang amat berharga...  skali jek Mr AF teman..masa 1st time pi yang nak register buku merah... almaklumla.. pengalaman pertama.. hahaha.. pastu kalau scan perut... sebulan sekali pi kat private la...baru Mr AF blh tgk sama... hahaha..yups!! Aku scan sbulan sekali... rindu nak tgk baby dalam perut...smpai berangan nak beli scanner tu letak kat umah.. biar boleh tgk 24/7 hahaha...
2d scan...4d scan.. hahaha.. mabuk nak tgk anak katakan.. ;p

scan masa minggu 32... mancung gitu hidungnya..... apa..skrg ni xde hidung.... pipi yang mancung hahaha....

masa pregnant xde mengidam benda pelik2..cuma aku jadi suke membeli barang kemas dan nak pakai baju kaler kuning... ha!! nak dapat menantu kerabat mana la nanti.... hahahahaha...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...