header flash

Thursday, April 24, 2014

:: KERETA API ::

Assalamualaikum...
Sihat?harap semuanya sihat...
Untuk readers yg duk di KL & Selangor...semoga tabah menghadapi fasa catuan air...

Ok..berbalik pada cerita yang aku nak share malam ni...kisah pengalaman naik kereta api...
Aku ulang..kereta api...bukan komuter,bukan LRT,bukan MRT
Tapi kereta api..

Berapi kali korang pernah naik?


Aku?

Errr...baru 3x... Hahahahaha...

1st masa tahun 2007 mcm tu not... Tu pun ikut rombongan tadika spupu aku ajar .. Naik kat Tanah Merah...Turun kat Tumpat... 1stesen jek hahahaha... Xsempat kereta api nak pecut dah stop... Hahahahaha...

Kali kedua masa mengandung 7 bulan... Tp boleh considered yg 1st la kot sbb ni Baru real naik kereta api...Dari KL-PB...

Masa photoshoot kahwin kat Bukit Merah tu..aku baru nampak rail kereta api yang rentas tasik tu.. Start situ berkobar2 dlm jiwa nak naik kereta api....tapi tu lah.   2tahun lepas tu Baru naik... Hahahaha...
The best part....



Masa kereta api tu rentas tasik.... Satu gerabak yg aku naik tu macam panik..
"Banjir ke sini? Banjir ke sini?"...
Aku tersenyum jek sambil gelak dalam hati...
"Wahahahahahaha.... Bukan aku sorang jek yang jakun naik kereta api hakhakhak..."
Even sama 1st timer...Tp aku up sikit la...at least aku tau kat Bukit Merah train rentas tasik... Hahahahaha...😎
Nampak x tasik Kat luar tingkap tu? Hehehehe


OK...Kali ke 3 baru2 ni... Pi KL satu family...
Sebab aim nak sampai KL awal pagi Sabtu.. Drive sdiri mmg xmasuk list... Tggl 3 option.. Flight/bas/kereta api..

Bas
Errrr.....aku makin tua ni makin paranoid... Aku rsa naik bas ni macam kurang Selamat... Tambah2 bawak Sophea.. Macam mana Sophea nak tdo?

Flight...
Kne mnyusahkan org nak htr kami.airport mlm2 buta.... Klu teksi maunya tambang RM200... Lgpun.... 4jam jugak smpai KL naik flight (start btolak dari rumah - Airport KL)... Dan tpaksanyusahkan ramai org nak htr.&ambik...


Last option... Train..
Ambik yang katil...Tp bawah penuh... Tinggal atas... Huhuhu...1st time nak naik yg tdo... Dgn baby..rsa cuak.xleh Nak imagine katil mcm mna man... MrAF rilex jek sbb dia mmg dah byk Kali naik...duk ulang alik masa aku duk KL...(aku xbg dia naik Bas malam2)... Travel 6 jam...tp malam boleh tdo...xdela penat sgt kan...
Naik: 12 malam
Sampai : 6.45 pagi



15 minit pasty dah Lena....tdo dengan Papa... Yup!! Aku akui MrAF lebih pakar Dr aku until handle Sophea bila melibatkan situasi teknikal mcm ni... Hehehe... 😜

ni katil bawah....dah dkt nak smpai dah ni... Jam 6.30 pagi... Tgk Sophea dengan muka Baru bangun tdo... Hehehehe

Dah sampai KL Sentral !!!! 
Overall... Aku ske naik train ni..mmg selesa Sgt utk travel dgn baby... Kalau dapat katil bawah mmg perfect...Tp tu la...ticket cepat noo habis....

Katil bawah : RM45.00
Katil atas : RM40.00

Memang train akan jd pilihan kamilah klu nak ke KL pasni...
Memang xsabar tunggu train double track tu siap.. 4 jam jek nanti PB ke KL... Dah r stesen dekat giler dgn rumah.... Naik teksi pun RM5 jek....Dan biasanya xnaik teksi pun.. Abangnda aku sentiasa ada... Hehehehe....



0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...