header flash

Saturday, May 31, 2014

:: TANGGUNJAWAB BERGANDA ::

Ni nak luah perasaan laju2...


Bila kita jadi ibu..
Tanggungjawab kita makin bertambah..
Kalau dulu masa bujang jaga diri sendiri jek...
Dah kahwin tambah tanggungjawab jaga hal suami...
Dah ada anak..tambah lagi satu tanggungjawab untuk dipikul...

Contohnya..
Nak pergi kenduri...
Selain fikir nak pakai baju mana..kena tumpang fikir untuk suami & anak sama...

Dan masalah aku dari zaman bujang ialah..
Bila bukak jek pintu almari....
Termenung dulu barang 5,6,7 minit..
Xtau nak pakai baju mana...
Rasa semua baju dah buruk...

Sekarang ni..
Tjangkit lak..
Bukak almari anak...
Termenung..
Xtau nak pakaikan baju mana...
Sebab rsa semua baju dah buruk..

Suami?
Bila cakap xde baju jek...
Terus wat muka..
"Tiap2 bulan duk beli baju...bila nak pakai asyik cakap xde baju"...

Entah...habit kot...atau memang semua perempuan macam tu..?
Bukak almari jek..perasaan xde baju baru tu terus menghantui... hahaha..
Errr...ke aku sorang jek spesies mcm ni? Huhuhuhuhu...

Tambah2 kalau baju untuk anak... boleh kata almost setiap minggu aku beli baju untuk anak aku..tp still rsa xde baju utk dipakaikan.. dasar nafsu nafsi...

Ok..aku pun xfaham apa motif aku tulis nih...tp dah tulis...publish je la.. hahahaha..
K bye..
Assalamualaikum...

Friday, May 30, 2014

::PHOTOSHOOT JONHSON & JOHNSON BABY CONTEST::




Alkisah...
Petang sabtu yang lalu...
Pi Billion beli barang2 rumah...
Antara barang rumah yang dah habis ialah shower gel...
Mmg biasanya guna Shokobutsu or Dettol jek..
Tapi sebab dah bosan..aku pi ambik Johnson ph5.5... baru jek masukkan mandian tu dlm bakul...
Mai la sorang amoi ni... promoter johnson baby..
Dia cakap kalau beli product Johnson rm15 above...dapat join pertandingan baby johnson...
Malas nak layan...
So bagi alasan...
"Saya xbawak gambar"...
Dia pun cakap..
"Xpe.. bwk borang ni.. kepilkan dgn resit.. bawak pi kedai gambar kat sebelah.. FOC"...

Tuesday, May 27, 2014

:: RESIPI AGLIO OLIO ::

assalamualaikum...
apa khabar semua...
 urmmmpphhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... ---> tarik nafas dalam2
hahhhhhhhhhhhhhhhhh!!! ----> hembus nafas

Nah!! Sila jamu mata.. hahaha.



yeay....!!! lega sungguh rasa dalam jiwa..
sebab graf kesibukan dah menyurut...
Borang permohonan HLP dah submit..
paper exam dah siap tanda...
hoyeah..hoyeah...!!! --> goyang dangdut...

Wednesday, May 21, 2014

::WORDLESS WEDNESDAY;Happy Mothers Day::

10 Mei 2014
Otw ke Chemor...selfie dulu seround ahakz. 

12 beradik berkumpul... susah tau nak blh bkumpul mcm ni... raya pun xterkumpul semua.. hehehe..

Kamilah kumpulan menantu fomfuan... hehehe.. 

Saturday, May 17, 2014

:: SELAMAT HARI GURU ::

Assalamualaikum..
Actually badan penat...
Tapi since hari ni hari guru..
Maka nak jugak aku mencoret barang sepatah dua kata...
masa xgarang...hero... masa mengamuk...rasaksa... hahaha...

Xleh banyak2...
Sebab...
Perut mengah makan banyak masa jamuan kat skolah td xhilang2 lagi...
Hahahaha...

Tuesday, May 13, 2014

:: BUSY a.k.a SIBUK ::




Busy...
Busy...
Busy...

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Real punya busy....

Thursday, May 1, 2014

:: SELAMAT HARI PEKERJA ::

Assalamualaikum...
Hai hai hai...
Seronok kan cuti hari ni...
Almaklumla hari pekerja...

Tapi...btol ke cuti??


Hehehe...
Ni yang dilalui oleh kebanyakan daripada kita... isteri...
Yup..cuti pun bukannya cuti..banyak kerja rumah yang nak kena buat..
Aku alhamdulillah.. xdelah senazak dlm situasi gambar tu..
Syukur sangat dikurniakan suami yang banyak membantu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...