header flash

Saturday, June 28, 2014

:: SALAM RAMADHAN 2014 ::

Assalamualaikum..
Pejam celik pejam celik...
Dah masuk bulan Ramadhan...

Xde nak cakap panjang cuma nak mintak maaf kalau aku or MrAF or Sophea ada salah dan silap dengan korang....
Nak wat mcm mna..
Nama pun manusia...
Mmg banyak lah kesilapan yg dilakukan samada sengaja atau tidak sengaja..
Salah korang? Jgn risau.. aku maafkan semua... ;)

Nasihat utk diri aku sendiri nih... tapu share sini blh la sama2 saling ingat mengingatkan...kan..kan...

Aku tau aku ni jenis tak makan konfem lembik... so kne hindarkan diri menjadi kurang produktif... dan yang last tu... posa belum...dah kalut persiapan raya dah ni.. wuwuwuwuwuwu....
T__________T

Harap dapat berubah menjadi insan yang tinggi keimanannya...

Sekali lagi...
Salam Ramadhan...
Selamat beribadat...
Selamat berterawikh...


Aku?
Terawikh berimamkan MrAF je la kat rumah...
Nak pi masjid mmg xmampu dgn Sophea ni...
Klu MrAF pi masjid.. xaci r aku xdpt pahala berjamaah...
Jadi better aku berjemaah dgn MrAF kat umah...
Hehehehe...



P/S: kepada yang masih bujang..yang belum ada anak kecik..rebutlah peluang untuk beribadah di bulan Ramadhan ni.. sebab bila dah ada anak ni... mmg susah lah... nak sembahyang terawikh kat surau tu adalah sgt mencabar macam ekspedisi nak daki Gunung Kinabalu lah rsa susahnya... huhuhuhuhuhu...

Tuesday, June 24, 2014

:: DI MANA KEMANUSIAAN? ::



Hati membara menggelegak2...
Sedih xpayah cakap...
Sampai hati seorang ibu boleh buat anak dia smpai macam tu...

Sebelum2 ni mmg xleh...aku jd emo bila fikir... tp mlm ni..bila tgk adik Firdaus dan berisi sikit... hati dan jiwa aku lebih temteram...

Mula2 dapat news tu aku cuba bersangka baik...
Tapi sekali mak Firdaus si Lola tu bagi statement..
Terus aku rasa nak bagi penerajang jurusan padu jek kat muka si Lola tu kalau dia ada depan aku...

Aku tau aku bodoh..
Jadi sila jangan tambah kebodohan aku dengan statement2 xmasuk akal ko tuh..
Miskin? Kesempitan hidup?

Monday, June 23, 2014

:: PASAR KEMBOJA DI PARIT BUNTAR ::

Assalamualaikum...
Ni nak hapdate laju2...
Al kisah sebab ramai sgt yg pm tnya kat mna boleh beli tudung ala Fareeda yg super gred mcm dlm entry tudung Fareeda aku tu kan...

So meh sini nak cerita...
Di Parit Buntar ni...
Ada satu pasar minggu yang dikenali sebagai Pasar Kemboja...
Bila dia bermula or bertapak aku xsure...
Tapi selama 10 tahun aku bermastautim kat Parit Buntar ni...
Memang dah wujud pasar ni..

Kenapa nama dia Pasar Kemboja?
Sebab peniaga dia majoriti orang Kemboja..
Dan 90% barang dagangan mereka... ialah pakaian.. pakaian wanita khususnya.. jubah, baju kurung, kain pasang, telekung, and tudung bertimbun2...

Sunday, June 22, 2014

:: KISAH SEDIH ::

Assalamualaikum.....
Hai...hai..hai...
Bagaimana kehidupan kalian?
Kehidupan aku agak tonggang terbalik... tapi nak jugak hapdate entry... tak kira..tak kira... nak kongsi cerita sedih sama2..

Hari tu kan 2 minggu lebih cuti...
Sonok la goyang2 kaki..
Tapi bila balik Parit Buntar...
3 hari sebelum bukak sekolah...
Dapat khabar duka...
Pengetua aku dapat tukar Manjung...
T_______T


Sedih... terus rasa down...
Sebab Pengetua aku ni best ....
Selain daripada faktor dia orang Kelantan dan aku boleh kecek Klate sesuka hati dengan beliau...
Ada banyak faktor lagi yang mnyebabkan beliau disenangi ramai orang...
Beliau adalah sangat humble...
Xde rsa gap tau antara aku budak mentah baru DG41 dgn Pengetua... boleh sembang.. blh berjenaka... tapi respect tetap ada...
Iye... beliau sangat humble...tapi masih dihormati... kami semua hormat beliau...
Mmg best lah pendek kata...
 Sebab tu bila dapat tau beliau dapat balik Manjung...semua orang sedih...

Friday, June 13, 2014

::KENAPA HARUS BEGITU?::

Cuaca mendung...
Suami duk jauh...
Mula la rasa rindu-rinduan..
Hahahahaa...
Gatai nooo..
Sendiri cari pasal nak mai KL pastu nak feeling feeling rindu... pang sedas baru la hilang kemaruk rindu.. hahahaha...

Actually....
Hari ni nak bercerita pasal benda yg memang dilema sungguh..
Dah lama duk terfikir...
Tapi hari ni baru tergerak hati..
Tapi masa menulis ni memang takde intention ape pun...
Jangan nak salah tafsir pulak..
Screen shot dr FB Mufti Ismail Menk


J.O.D.O.H
semua orang tau perkataan ni..
Tapi semua org macam kurang sedar..
Bahawasanya kuasa jodoh itu ditangan ALLAH..
Siapalah kita untuk menentukan jodoh...
Tak kahwin lagi...
Sebab xjumpa jodoh lagi...
Dah kahwin...tapi bercerai...
Sebab jodoh xpanjang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...