header flash

Thursday, August 7, 2014

:: WORDLESS WEDNESDAY ; BOYCOTT ::



Ye...aku smgt memboikot skrg ni...
Start Israel serang Gaza...
Mmg skali pun xjejak kaki ke McD, Pizza dan yg sewaktu dengannya.. 
TESCO mmg jarang pi..jd isu mcm ni so mmg bye2 la TESCO.. tambah2 Mydin Mall dah bkak kat PB...
No more Starbucks... tp mmg dah lma xpi starbucks... sbb Coffe Beans double choc adalah super heaven lalalalala~~

Coke&Pepsi mmg dari dlu lg aku xminum..
Banyak yg korang boleh boycott..
Search jek..
FOX movie & Disney pun tmasuk sama tau...
So pasni yg mna FOX production...
Xmo pi tgk kat panggung lah..
Download jek...
Lambat sikit tgk xpe..asalkan diorg xdpt untung dari duit aku... muahahahaha...
Hurmmm..bagus jugak tu kan...
Jimat duit aku ... hahahahaha... 


Apple pun rsanya israelis jugak.. so cita2 nak letak iMac sbijik kat my-own-so-called office kat rumah baru nnt wajiblah aku lupakan... T____T

Cuma yang aku curious & confused skrg ni...
IBM kan dah dibeli oleh Lenovo..
Jadi mcm mna statusnya?


Seb baik Coach & MK xmasuk dlm list..... hahahahaha...manusia yg plg frust ialah MrAF hakhakhakhak... ;p


Akhir kata..
Semangat boikot tu sangat bagus...
Sekurang2nya dapat menunjukkan pada Israel bahawa kita Muslim xduduk diam bila dia sesuka hati menyerang Palestina... 
Macam cubit la..
Cubit kecik lagi sakit berbanding cubit besar kan? Xgitu? Hehehehe...

Cuma...
Dalam pada nak berboikot tu..
Ajaran agama jangan diabaikan..
Islam xajar kita suruh caci maki orang sesuka hati..
Xajar kita untuk jadi samseng...
Xajar kita untuk jadi kurang ajar bawak nasi bungkus pi makan dalam premis orang..
Semua tu islam xajar....
Jadi kalau kita buat mcm tu..
Orang akan pandang Islam yang teruk padahal kita yang xamalkan sebetulnya..

Boikot kita dah la..
Xpayah gi beli..
Xperlu susah2 nak pi marah2 pekerja dia..
Xperlu susah2 nak gi ambik gmbr makan nasi bungkus...
Tu nak boycott or nak cari publisiti murahan?

Yang lagi best...
"Alamak...aku ada banyak lagi stock *(product utk diboikot)... mcm mna ek? Kne buang ke?"
Stupid...
Bukan benda tu haram pun...
Dah terbeli..wang dah mengalir..
So apa maknanya...?
Boikot maksudnya kita xmo beli supaya dia xdpt duit kita & xdpt untung..
Yang ko nak pi buang lah..bakar lah.. apa cerita lak...benda dah ada...xpyh la membazir... cuma nnt dimasa akan dtg...xpyh dah la beli..

Tapi yang aku musykil dgn umat Islam kat Malaysia ni...rokok xnak boikot lak? Padahal memang jelas HARAM hukumnya...
Hurmmmmmm....
Xtau nak kata apa dah...
Tepuk dada tanyalah iman masing2..... 


P/S: boikotlah yg mana mampu... yg boleh kita cari alternatif... kalau xde alternatif mcm laptop dah guna processor intel... OS Microsoft... nak buat mcm mna kan.. xde browser lebih best dr google chrome.. so nak wat mcm mna kan? Fb ke.. wassap je..instagram ke.. usaha kanlah biar kita mampu buat produk yg mampu saingi mereka... hahaha..yg tu aku xleh nak istoqomah lagi.. gulp... T___T

P/S: bila RFC & Ramly nak bukak franchaise kat Parit Buntar ni????? T____T


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...