header flash

Sunday, September 21, 2014

:: CEMAS ::

Hahahaha.... tajuk kemain..

CEMAS...!!
Tapi siap boleh up entry... cemas la sangat kan... hahahaha...

Actually...ni cerita semalam...
Memang betul99999 cemas...
Hari ni dah rilex santai2 la...
Siap bosan lagi... sebab tu up entry ni hahahaha..

Semalam...
Aku pi Gunung Jerai...
After 11 tahun.. buat comeback gittuew hahahaha.... memang jauh benar beza dulu dan skrg.. dulu aku rsa dah cantik dah.. sejuk sgt...skrg laaaaaaaagiiiii cantik....!! Nnt aku up entry psal gunung jerai.. bila tu xtau la... hahahaha...









Ok..tetiba rsa badan Sophea panas... so nak balik rumahla... actually pagi tu perasan mata dia berair...igtkan sebab dia mengantuk sebab dia bangun pukul 6 pagi.... atas kereta sepanjang perjalanan tu dia tdo... so bila mata dia still berair.. igtkan nak sakit mata... rupe2nya...dia dah lanas dalam... mana nak tau kan..

Dalam perjalanan tu... baru je masuk highway..aku rasa badan dia lagi membahang... tapak tangan & kaki sejuk, pucat kebiruan.... aku teringat la Paed Sophea Dr Ho pernah cakap.... sebab sebelum2 ni dia demam kaki & tgn dia panas...so aku risau igt sbb dia panas sgt...tp Dr Ho cakap... kalau tgn or kaki panas xpyh risau...tapi kalau tangan or kaki sejuk... itu perlu risau...sebab dia panas dalam... sebab tu smlm aku memang cuak yg amat dah... terus exit Sg Petani... cari stesen minyak berdekatan...tp kan...time kita emergency mcm tu kan... xnampak pun stesen minyak..pastu traffic light bapak banyak.... dan...!! Semua merah... merah lama lak tu sebelum hijau...dugaan sungguh la... bila tnampak je stesen minyak... rasa lega yang amat... terus bawak Sophea pi toilet... siram...siram kaki dulu dan baru semakin naik ke atas... menggigil2 sophea...pastu balut je dia dgn towel...xlap dah.. pastu baru dia mcm ok sikit.. bagi susu pun minum... elok lepas habis minum susu... burppppppp....!!! Semua keluar semula..... habis atas badan aku..tudung..baju...seluar semua kena... lap2 mcm tu je la sepanjang perjalanan tu.. just cari nearby hospital... KPJ Perda je yg ada dlm kepala...
Beriya aku cari dapatkan tudung idaman.. skali.. wat tadah muntah Sophea je.. ko mampu? Hahahaha.. 

Terus straight pi emergency... MrAF bawak sophea utk register..aku pi toilet cuci2 tudung and baju... tp takat cuci macam tu je lah...bau masam tu ada lagi...tp nak wat mcm mna... xde tudung or baju spare. .

Bila doc cakap je kne admit...barulah MrAF pi cari barang2 kelengkapan aku...sbb akulah yg akan jaga Sophea malam...tapi sedih je hati tgk Sophea meraung2 masa doktor duk buat procedure pasang drip tu... cicak ke.. meow ke..semua xjalan dah... duk meraung mama..mama je... huhuhuhh... sedihnya... anak aku baru demam..macam mna la dgn anak2 yang kecik2 lagi dah ada prob kesihatan kronik...? Macam2 jarum duk cucuk2... Huhuhuhuhu....

So..itu lah cerita cemas aku... hari ni suhu Sophea masik duk naik turun..doktor dah start bg antibiotik...mau 3,4 hari jugak la aku berkampung kat sini...wuwuwuwuwu... semoga Sophea cepat sembuh...sayu je hati tgk doa monyok je atas katil... biasa dia kan periang dan xreti duk diam dan sikit2 nak menari... ni dum tbaring...mata je bekelip2... huhuhuhu..sedihnyaaaaa..... T_________T

Jadi..pengajarannya...kalau nak travel tu.. bawak siap2 ubat bontot... and termometer...and cool fever.... buat tindakan mcm aku..mandikan baby kalau panas sgt mcm kes kecemasan aku ni...

Then...
Pastikan mykid sentiasa ada dibawa ke mana2...
Mcm aku...
Hr tu pi klinik...so mykid dia xde dlm purse..ada dlm compartment hbag...
Kan nak pi jalan2 ni... haruslah tukar hbag..
Nasib baiklah masa tukar hbag tu tgerak hati nak ambik mykid Sophea...
Kalau x....haruuuuuuu...
Boleh imagine x masa emergency mcm tu...
Bila nak register...mykid Sophea xde...
Konfem cemas jadi berganda2...
Silap2 aku yg sawan kat situ....
Hahahahaha...

K lah.. pnutup entry tpaksa diubah sbb dpt report rmai yg salah faham sbb ske jump to conclusion sdiri.. bosan btolla.. len kali tnya aku sdiri dr sesuka hati wat konklusi.. *geleng2 kepala*

Tq pd yg direct tnya aku... baru perasan...


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...