header flash

Sunday, October 26, 2014

:: CERITA SOTONG ::

Hahaha...
aku ni selalu jugak pi pasar beli barang basah.... tapi aku ni jenis manusia xigt harga... ada sesetengah orang tu...mcm bapak aku contohnya...dia boleh igt harga barang2..
contohnya..
"Mahal hari ni... rm35 sekilo.... biasa rm30 jek.."... ha... kellas gitu boleh ingat2 compare2 lagi...nak wat mc mna...boleh kata tiap2 hari pi pasar... 
tapi bila sampai time anak bongsu dia... "owh.. rm35 sekilo... mahal ke murah ek? Ahhh..beli je lah...bukannnya mampu nak jenguk pasar hari2" bisik hati kecilku...  hehehe..
Ni sebahagian daripada sotong yang aku beli... 1/3... baca cerita sampai habis baru korang faham

Friday, October 24, 2014

::HIPOPO BABY SPA AT QUEENSBAY::

Korang mesti dah tengok kan gambar&video kat FB aku kan...
tapi xpe..nak cerita jugak..
orang kata 'cucuk jarum' biar duit korang habis jugak... hahaha... 

Actually... masa dalam tempoh berpantang pernah terbaca psal baby spa nim..tapi spa tu kat KL la...xsure la plak Hipopo or company lain...jadi baca sepintas lalu dengan bisikan hati "wah...bestnya klu boleh bawak Sophea"...

Sampailah minggu lepas..ternampak Facebook Hipopo Baby Spa & Wellness...saje la bkak..skali tnampak.. Opening at Queensbay... haruslah aku godek2 lagu sampai la terjumpa no kontek... rupanya September hari tu lagi dia dah bukak...aku jek xtau... almaklumlah orang dah ada Mydin...pi Mydin jek..xpi dah Queensbay..hahaha...  

Dan kebetulan MrAF ada dinner hari ni..

Thursday, October 23, 2014

:: BLACKWOOD RESTAURANT & CAFE, KULIM ::

Hai hai...
ni hapdate laju2 dalam kereta....

Tadi pi Kulim...so mmg plan nak dinner kat Kulim... asyik dengar jek MrAF duk sebut makan situ..makan sini...nak wat mcm mna...dah dia kerja Kulim...hari2 la pi sana..  harap aku? Dalam 10 kali je kot baru aku sampai Kulim hahaha...

So tadi..meronda keliling Kulim..cari port nak makan kat sana.. sebab aku orang yang dibelanja..so jadi Mem Besar la... sampai kedai tu... tengok sekeliling mcm xmemberangsangkan... pi cari tempat lain pulak... biasalah... nak makan kne ikut instinct hahaha.. *(nama2 kedai xleh sebut..kan kecik ati pulak hahaha)... sampai lah kat depan Blackwood ni.. aku terus rsa ada keserasian dgn environment dia.. terus 'okay...kita makan kat sini'... ha..ngengada gitttuuuewwww.... hahahaha..


Dia punya konsep gabungan 3 restaurant...

Wednesday, October 22, 2014

:: WORDLESS WEDNESDAY ; MYDIN MALL PARIT BUNTAR ::

Dah lama pasang niat nak tulis psal Mydin Mall....tp xsempat untuk direalisasikan....hehehe..

Parit Buntar dah maju setapak dengan pembinaan Kerian Central... akan ada panggung wayang & bowling uolsss.. gempaw gituu org Parit Buntar... hehehe..

Tapi.... Kerian Central Mall ni xsiap lagi.. yang baru siap hanyalah Mydin Mall... dah dibuka bulan September hari tu...seminggu sebelum Aidilfitri...

Actually.. Parit Buntar memang dah ada beberapa pasaraya seperti Billion, Econsave, Apollo, Ten Ten dan sebagainya... tapi Mydin kira paling exclusive la binaan dia..

Tapi..apa yang aku suka pasal Mydin ni adalah..

Tuesday, October 21, 2014

::PENGALAMAN ANAK MASUK HOSPITAL::

*entry sebulan terperam.. harap maklum*

Ha..
Seperti yang korang sedia maklum...
Sophea tetiba demam panas kan...
Sangat CEMAS dan kne warded...
Maka....3 hari 2 malam aku bercuti di hospital...
Ni pengalaman pertama aku anak masuk hospital..
Baru la terbukak minda... ini adalah suatu benda baru ok...



Mula2 masuk wad... sangat memahami/mendalami watak seorang yang demam... tbaring je atas katil...xde nak merayap... drip tu pun elok je kat tgn...xde dia nak tarik ke ape... *(punyalah aku dgn MrAF soh doktor balut tgn dia yang sebelah lagi masa drip procedure tu... sbb tangan dia ni kreatif sikit.. mmg aku risau dia duk klebet balut2 and drip dia tu.... tp doktor kata tggu dlu...tgk keadaan)... skali...dia sgt behave... kagum aku.... tabik spring kat Sophea hehehe.. dia baring macam ni je la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...