header flash

Thursday, October 23, 2014

:: BLACKWOOD RESTAURANT & CAFE, KULIM ::

Hai hai...
ni hapdate laju2 dalam kereta....

Tadi pi Kulim...so mmg plan nak dinner kat Kulim... asyik dengar jek MrAF duk sebut makan situ..makan sini...nak wat mcm mna...dah dia kerja Kulim...hari2 la pi sana..  harap aku? Dalam 10 kali je kot baru aku sampai Kulim hahaha...

So tadi..meronda keliling Kulim..cari port nak makan kat sana.. sebab aku orang yang dibelanja..so jadi Mem Besar la... sampai kedai tu... tengok sekeliling mcm xmemberangsangkan... pi cari tempat lain pulak... biasalah... nak makan kne ikut instinct hahaha.. *(nama2 kedai xleh sebut..kan kecik ati pulak hahaha)... sampai lah kat depan Blackwood ni.. aku terus rsa ada keserasian dgn environment dia.. terus 'okay...kita makan kat sini'... ha..ngengada gitttuuuewwww.... hahahaha..


Dia punya konsep gabungan 3 restaurant...



 Yg ni specialised dia nasi... so klu rsa nak makan nasi..jangan risau..ada macam2 pilihan nasi...
Yang ni burger...xigt la plak apa nama burger dia ni...tapi nampak sedap...tadi rasa nak tapau makan kat rumah..tapi lepas makan rsa kenyang yang amat...xjadi nak tapau...xpe...MrAF kan hari2 pi Kulim...so tunggu hari je la aku soh dia tapaukan... hahahahaha.. apa? Menggemukkan?? Xpe...aku sanggup gemuk... hahahaha..
Korang boleh je duduk kat mna2 and boleh order jek yang mana2... macam kami tadi...pilih nak duduk kat blackwood... ha.. tataplah muka Sophea buat gaya 'comel'...   *(pose dia bila kita kata muka comel hahaha.. comellah sanggattt!! ;p )

Muka tuan blog yang kelaparan sebab duk ronda cari tempat makan...hahahaha 
Ni aku punya.. nasi goreng thai... sedap..!! Rasa sedap...dan penuh dgn ayam,sotong & udang... sambal dia umpphhhh!! Marvellous... ni dari dapur The Spice...

 Dracula steak for MrAF..sedap nyum nyum...
Ni nak tunjuk ratio saiz kebesaran pinggan dia berbanding manusia... hahaha.. 
Yang ni Grilled chicken chop.... hahaha.. share2 dgn MrAF.. kan dah cakap... lapar amat msa sampai..tu yg nafsu nak makan nasi & chicken chop... alang2 diet hancur... biarlah hancur lebur terus muahahaha.. tapu malu jugak sbb rasanya waiter dia prasan kot lepas aku bedal nasi goreng sepinggan..aku hadap lak chicken chop ni.. hahaha.. gasaklah... ;p
 Ada jugak kek...macam2 jenis kek..semua jenis super duper best... klu xfikirkan 2 menu yg dah diorder...mmg aku belasah jek kek2 ni... hehwhe..
Order choc muffin untuk Sophea... mmg sedap.. 

Pendek kata..semua kat sini sedap2.. andai ke Kulim lagi..konfem akan singgah sini lagi..banyak lg menu aku nak try...especiallh squid ink spagetthi... MrAF cakap dia makan masa kat Jepun dulu...sedap.. ok..nnt aku paksa dia order...aku nak try sesudu jek.. hahaha..

Ok..klu korang nak pi Blackwood ni..senang je.. betul2 opposite Kulim Landmark.. dia duk bawah supermarket CMart.. lagi bagus klu nak pi tu belanja la aku sekali.. hahaha.. 

5 comments:

etykus said...

Tpang lalu, nak tanya, blackwood ni halal ke tak eh?

Ainaa MaRdhiyah said...

Blackwood kulim ni tauke dia cina, dapat info dari pekerja cmart sendiri bahan mentah semua dia beli dari cina termasuk daging-daging dan ayam semualah. wallahualam. hanya bagitau. saya pun org kulim. tahu sgt kat mana tempat ni. tapi bila dah dapat info mcm ni baik share kan. lagipun ramai org melayu islam kita makan dekat sana. =)

Anonymous said...

Ikhwan Mahadzir - Saya bekas pekerja disitu sebagai waiter dan lain2. Keja situ buatkan saya menjadi makin berisi. Memang keja agak teruk tapi vouge. Hehe

*Berkenaan dengan Halal? Ianya Halal, percayalah.

Anonymous said...

Saya pernah bertanya ngn staff melayu di sana masa 1st time datang ttg status halal mknn di situ....katanya halal....jd saya yakin....

Anonymous said...

kalau kita waswas better jangan makan

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...