header flash

Friday, October 24, 2014

::HIPOPO BABY SPA AT QUEENSBAY::

Korang mesti dah tengok kan gambar&video kat FB aku kan...
tapi xpe..nak cerita jugak..
orang kata 'cucuk jarum' biar duit korang habis jugak... hahaha... 

Actually... masa dalam tempoh berpantang pernah terbaca psal baby spa nim..tapi spa tu kat KL la...xsure la plak Hipopo or company lain...jadi baca sepintas lalu dengan bisikan hati "wah...bestnya klu boleh bawak Sophea"...

Sampailah minggu lepas..ternampak Facebook Hipopo Baby Spa & Wellness...saje la bkak..skali tnampak.. Opening at Queensbay... haruslah aku godek2 lagu sampai la terjumpa no kontek... rupanya September hari tu lagi dia dah bukak...aku jek xtau... almaklumlah orang dah ada Mydin...pi Mydin jek..xpi dah Queensbay..hahaha...  

Dan kebetulan MrAF ada dinner hari ni..

hari Jumaat... dia ajak overnight kat Penang...so aku ok jek... stay sminggu pun xpe walaupun jarak Penang dengan rumah aku hanyalah 45minit... hahaha.. MrAF kata lepas sembahyang Jumaat baru bertolak pi Penang.... maka di sini otak geliga  aku bab nak habiskan duit berfungsi hahahaha... aku kenen MrAF soh mai pagi lagi kat Qurensbay...pastu dia pi la sembahyang Jumaat kat nearby mosque.. dia macam musykil la...boleh ke aku jaga Sophea sensorang dalam mall time dia sembahyang Jumaat....aku dengan konfiden je jawab BOLEH....sebab diam2 aku dah booking dah Hipopo hahahaha... 2 hari sebelum datang baru aku berterus terang... Hahahaha... mmg xmampu klu aku nak jaga Sophea sensorg kat mall... aku akui...

So tadi pukul 1.... aku pun pi la dengan Sophea...  ambik swimming&massage... almost an hour session..

 Masuk2 jek.... Sophea diorg yang uruskan.... kalau macam ni...papa gi sembahyang Jumaat 3jam pun xpe hahaha...
 Ni jek gmbr aku dgn Sophea....terpaksa la aku upload jugak walau nmpk mcm mak jemah jek keserabaian tudung aku tu..... hohoho...
 Hantu air dapat jumpa air...apa lagi... dia guna oxygenated warm water... hygenic...

Ok...nak knr cari float mcm ni lak...nak ganti swimtrainer dia tu....  ok...sesi swimming ni 20 minit.. RM48.00..


 Kita sambung dengan sesi massage pulak.. 20 minit jugak....lupa dah berapa RM... total dua2 sesi RM98 kalau xsilap aku... hahaha..nyanyuk sungguh...baru pi siang td je padahalnya.. xpe...korang refer la kat FB Hipopo..
Giler sedap Sophea tahan badan kene urut...aku yang tukang tengok ni pun rsa best and nak lena je rasa... hahaha...
Siap urut belakang okay.... tgk kaki tu...terangkat2 kenyamanan hahahaha...sedikit nasihat aku kalau korang nak bawak anak2 pi baby spa ni.. pastikan anak korang jenis suka air, xtakut air dan xtakut orang... kalau x jadinya macam budak lelaki dalam gambar tu.. ber'spa' kat mainan je la...masa sesi Sophea tadi... ada lagi 2 orang budak.... tapi asal letak dekat air je...meraung.... yg tu masuk dalam float meraung... huhuhu..xtercapai objektif la..xde moneyback aku rasa...xsure la...nnt try tnya sblm booking... apepun.. aku & Sophea enjoy sangat kat Hipopo Baby Spa tadi..
Tenkiu Hipopo.... nnt kami datang lagi... datang lagi tu lebih kurang setahun akan datang la pulak... hamboih...over sgt nak berspa sbulan skali... setahun sekali je cukup... hahaha.. kalau korang duk dekat2 dgn spa tu....boleh la kot nak ambik pakej dia... worth it la jugak... ok..
harap info ini membantu...

Lokasi Hipopo Baby Spa ni ialah dia 1st floor.. South Wing (wing TGIF)... located neat the Stefano...
Ramai orang tengok dari luar..benda baru kan..pastu mcm comel jek baby duk swim2... hahaha.. aku yakin..kalau yg couple tu mesti bisik 'nanti kalau kita kahwin...ada anak...kita bawakndatang sini ek'....hahahaha....


Pergh....aku promote macam iklan berbayar je... haha.ini hanyalah semata2 khidmat komuniti... sekian.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...