header flash

Tuesday, October 21, 2014

::PENGALAMAN ANAK MASUK HOSPITAL::

*entry sebulan terperam.. harap maklum*

Ha..
Seperti yang korang sedia maklum...
Sophea tetiba demam panas kan...
Sangat CEMAS dan kne warded...
Maka....3 hari 2 malam aku bercuti di hospital...
Ni pengalaman pertama aku anak masuk hospital..
Baru la terbukak minda... ini adalah suatu benda baru ok...



Mula2 masuk wad... sangat memahami/mendalami watak seorang yang demam... tbaring je atas katil...xde nak merayap... drip tu pun elok je kat tgn...xde dia nak tarik ke ape... *(punyalah aku dgn MrAF soh doktor balut tgn dia yang sebelah lagi masa drip procedure tu... sbb tangan dia ni kreatif sikit.. mmg aku risau dia duk klebet balut2 and drip dia tu.... tp doktor kata tggu dlu...tgk keadaan)... skali...dia sgt behave... kagum aku.... tabik spring kat Sophea hehehe.. dia baring macam ni je la...

mata xbkelip tgk Disney Jr dia tu... mmg nampak la muka xlarat dia tu... tapi bila mai Hi-5... bontot&bahu still goyang2 even badan xlarat... hahahaha...
Lepas tu dlm pkul 8 dah tlena... tp lena dia mesti nak kne tdo atas aku... xleh terpisah... aku xlena tdo... bukan sebab apa..aku risau drip dia tu.. dia tdo lasak.. pusing2... aku risau drip tertarik or terbekit leher dia je.. hohohoho.. *dasar paranoid...
Nasib baik esok pagi2 dah bukak drip...kurang la sikit kerisauan aku.. hehehe


Dia mau minum susu...aku legaaa yg amat dah... huhuhuhu..

teknik fotografi...kununnya... hahahaha...

iye...bekalan buku WAJIB ada... she loves books soooo much...even utk tunjuk gambar 'meoww' je... ok la kan... hehehe..

chak..!! Mak dia yg makan.. hahaha.. 

time dia ok.... ubat makan sendiri... pastu suka hati je main syringe tu... tapi kalau mai angin xmo makan ubat tu..tpaksalah mama panggil nurse utk kaedah peluk & paksa... hahahaha.. 

her fav room... xmo duk kat bilik... adoyaiii... 

Yups.. jaga anak umur 5 tahun ke bawah kat hosp agak renyah & penat..sebab bila diorg rsa ok..*(tapi still xleh discharge)... diorg akan bergerak aktif...xde maunya duk atas katil...meronda hosp la jawabnya.. start hari kedua kat hospital tu.. dah ala2 mak guard dah aku duk meronda hosp... nak buat macam mna...Sophea xmo duk diam.. wuwuwuwuwuwu...penat... tengok budak2 yang umur 6 tahun ke atas... baring je atas katil layan TV or baca komik... yg tukang jaga siap boleh lena berdengkur2... i is jeles u know...huhuhuhu...

Ok lah..bye2.. 

P/S: terima kasih pada semua yg datang melawat masa kami kat hospital hari tu... ;)

P/S: ni 1st time anak masuk hospital.. baru celik mata pasal benda2 ni..baru aku faham bila rakan2 cikgu yang lain cakap 'simpan cuti tahunan untuk anak'... kami cikgu cuti tahunan 7 hari je setahun...xde carry forward ke ape... yg 7 hari tu juga la dinilai utk golden handshake pencen nnt...tapi xdenya aku nak pk golden handshake tu... selama ni aku guna cuti aku untuk bercuti.... skrg baru aku faham... xboleh nak bercuti sangat... simpan untuk emergency anak or laki... huhuhu...  Klu sorang anak  kne chicken pox pun mau 2 minggu demam...tu sorang... kalau anak lebih dari sorg mcm mna agaknya nnt... Hurmmmmm.. harap yg cuti stahun dlm bajet hari tu tmasuk utk situasi mcm ni la... huhuhuhu... 



0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...