header flash

Wednesday, October 22, 2014

:: WORDLESS WEDNESDAY ; MYDIN MALL PARIT BUNTAR ::

Dah lama pasang niat nak tulis psal Mydin Mall....tp xsempat untuk direalisasikan....hehehe..

Parit Buntar dah maju setapak dengan pembinaan Kerian Central... akan ada panggung wayang & bowling uolsss.. gempaw gituu org Parit Buntar... hehehe..

Tapi.... Kerian Central Mall ni xsiap lagi.. yang baru siap hanyalah Mydin Mall... dah dibuka bulan September hari tu...seminggu sebelum Aidilfitri...

Actually.. Parit Buntar memang dah ada beberapa pasaraya seperti Billion, Econsave, Apollo, Ten Ten dan sebagainya... tapi Mydin kira paling exclusive la binaan dia..

Tapi..apa yang aku suka pasal Mydin ni adalah..




Sebagai seorang surirumah....bahagian ni la yg aku suka.... seronok ada bahan2 menggedik di dapur ni hahaha... sbb biasalah...sejak ada anak ni...smua benda grilled je senang... boleh masak aci main tinggal... hehehe...dan kalau nak menggrilled tu..haruslah ada bahan2 aksesori gedik2 santai mcm ni hahaha... sebelum ada mydin...kne pi Giant or Jusco *(Tesco aku boikot) untuk dapat bahan2 mcm ni... 

Cuma..masih dukacita... blueberry xde lg kat mydin..bahagian bakery dia pun xsyok lagi sebab french bread, scone & cheese cake xde lagi..mengganggu aktiviti aku nak menggedik2 masak... sila update barang2 tadi cepat2 sikit..sementara aku masih muda masih gigih nak buat menu gedik2... dah tua nanti...mesti masak menu2 chef veteran dah.. hahaha..

Apa2 pun...seronok sangat dah ada Mydin ni... 

Glemer kot Mydin Parit Buntar ni...gars2 viral 'video jentik2' dalam air kedai nasi kandar tu...padahalnya kumbang terbang jatuh dalam air... huhuhuhu~~...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...