header flash

Monday, November 10, 2014

:: Hi-5...!!! ::

Apa? Running Man datang buat concert kat Malaysia?? Concert??? Cheh...buang karan.. xmengujakan langsung.. buat game kat Malaysia layan la jugak..takat concert...xheran...

Apa??? Hi-5 datang Malaysia....????
Aaaaaaaaaa.....!!! Aaaaaaaaaa...!!! Aaaaaaaaa....!!! *(histerically)
Eh....ko x memahami jiwa seorang ibu kepada anak yang ske tengok Hi-5... dan korang xkan memahami bagaimana perasaan terjebak dengan addicted to Hi-5 hahaha...

Macam pelik kan..padahal Hi-5 ni kidshow je pun...
tapi tulah...aku pun hairan...

Masa sekolah menengah...minat kumpulan 5ive...
Masa kat matrik & uni...minat Maroon 5..
Bila ada anak minat Hi-5 hahaha...



macam mana xaddicted... tiap2 hari ngadap Hi-5.. last2 siap hafal semua lagu2 dia... hehehehe.. kadang2 *(most of the time sebenanrnya) aku pun bjoget skali dgn Sophea... mom & daughter bonding time gitu.. disamping menjimatkan duit xpayah pi Zumba Class hahahaha.. 

Sophea ni start dari kecik boleh meniarap lagi dia memang suka Hi-5... mmg tangan & kaki goyang2.... aku pun xtau kenapa la anak aku ni obses sgt dengan menari... nak kata aku ni kaki clubbing... seumur hidup ni xpernah lagi jejak kaki kat tempat2 mcm tu.. paling maju pun pi karaoke je.. tapi masa mengandung mmg xpi.. fikir punya fikir...baru aku ingat...masa pregnant aku suka tengok cte Showdown... dance competition tu.. huhuhu... sebab tu kot Sophea ni suke sungguh bab2 menari joget2... hehehe..xpe nak..kecik2 nak joget2 mcm tu xpe..macam comel je mama rasa.. dah mumayyiz nanti.. harap2 xde dah la gian nak menari2 tu hahaha.. 

Ok..berbalik pada cerita Hi-5... tahun lepas ada la tertengok iklan kat Disney... Hi-5 concert at Marina Bay Sands Singapore. Terus macam "ha..!! Nnt sophea besar sikit nak bawak gi tgk la..kat Singapore pun xpelah... " punya bapak tahap keazaman aku hahaha.. 

Sehinggalah minggu lepas..ada tnampak iklan kat Disney... Hi-5 Tour termasuk KL.. terus aku teruja lebih... 10-14 Disember ni tarikhnya.. huhuhu..sedikit hampa sebab tarikh macam xkena.. agak tertindan sipi2 dengan agenda aku... huhuhu..frust la jugak.. tapi xpe..pujuk diri.. Sophea kecik sgt lagi.. menari pun takat boleh follow sikit2 je... tunggu besar sikit lagi lah... dia dah faham instruction gerak2 nanti ok la kot.. 

Lagipun.. concert tour ni geng Hi-5 yang baru.. aku xberapa suka sangat...lagu2 pun xsyok sgt.. 
Tinggal Stevie sorang je lagi yang best...

aku suke geng2 sebelum ni.. yang ni. 
Hi-5 yang ni mmg syok...lagu pun semua best2...layan je aku.. hahaha.. 

Hi-5 ni from Australia... rancangan ni mula pada tahun 1998 lagi..

Actually.. Hi-5 ni bagus la jugak untuk.mptor skill toddlers.. in my case.. Sophea pandai bye-bye, pandai hi, pandai high five sebab tgk rancangan ni...and semakin hari she build up her motor skills like jumping, stomping, waving by imitating the group members while dancing.. skrg ni Sophea mcm dah pandai tiru gaya2 yang lebih spesifik macam gaya cari orang, pusing ala2 ballet... attempt to copy their movements.. this is such a good achievement for her la since before she just waving her hand and goyang2 a bit following the tempo..but now she can copy the dance steps a little.. bravo girl..!! You are doing great...!! Mama proud of you.. hahaha.. mmuah mmmuah.. i'allah next year klu hi-5 dtg and date dia cun..kita pergi ye.. hehehe..

K lah...nak sambung tanda paper...
hahaha..x semengah sungguh perangai..
sanggup berenti tanda paper sebab nak bercerita pasal Hi-5...hahaha.. minat babe..!! Kalau dah minat...sanggup buat apa saje.. lalalalala.... ~~... ;p

1 comments:

Anonymous said...

Salam hi, sy nk letgo hi5 house of dream ticket. 1 pair with meet and greet pass. Anyone interested can call or sms kite at 0133182730

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...