header flash

Wednesday, May 6, 2015

:: BACKSTREET BOYS !!!! PENGALAMAN PERTAMA TENGOK KONSERT M::

Fuh....
lama sungguh xbkak blog ni..
giler busy... 
even aku xtau apa yg aku busykan sgt...
tapi...serious..xde msa langsung nak membebel kat sini...
mcm2 cerita dlm otak ni... semak otak aku..
jadi mlm ni.. nak gak curi masa nak mencatat pengalaman tengok konsert... hahaha..

Yes....!! Di umur 30 tahun baru 1st time gi konsert..
dan seperti dream comes true... tengok konsert BSB!!!! warghhhhhhhh....!! Sawan dlm stadium xhabis lagi hahaha...

Aku mmg minat giler la dgn BSB ni... mmg follow dari 1st album diorg lagi... tapi diorg xpernah lg buat konsert kat Malaysia *(pernah dtg tahun 1997 kalau xsilap...then nature force & 2 tahun lepas konsert yg sebelum f1 tu..tp aku dlm pantang masa tu....gigit jari je la..) tu yg aku selalu cakap kat MrAF... "xkira la masa tu umur brapa...kalau BSB buat konsert kat KL...bawakla isterimu ni pi..." *(lebih kurang mcm tu la ayat aku.. tulis ayat btol kan.. muntah geli lak korang nnt hahaha...dan nasib baik diorg mai masa aku umur 30..kalau mai masa aku umur 50 mcm mna? Hahahaha)... dan nasib baik la MrAF ni sanggup layan kerenah bini dia..gigih dia online nak dpt tiket...harapnnya nak tiket yg satu level lg mahal..lagi dekat kan...skali... sold out...laju giler...!! Pkul 10 lagi release tiket... pkul 11 dah sold out yg tu... tpaksalah ambik tiket yg belakang sikit...tp xde la blkg sgt... beliau kata ni hadiah anniversary ke-4... mmg rasa wanita terbahagia sungguh... Hakhakhak..

Beli bulan 2... bulan 4 baru dapat.. hahaha.. 




Maka di hari kejadian.. gigihla kami pkul 5.45 dah sampai dah kat stadium... tu pun penuh kereta...susah giler nak parking kat stadium negara... ada satu kawasan kosong ..elok masuk..mai mamat ni...mtk rm20...utk parking... pfttttt... senang kan dia dpt duit... bapak kaut untung..mintak kurang pun xleh..malas nak ckp byk...bayar je lah... tension jek aku rsa... huhuhu...

jln naik sikit baru nampak stadium negara yang uzur tu..sedih la aku rasa... bukan main berangan konsert artis gempaq...internasional lagi...skali buat kat stadium yg usang.. mcm xberseri je kat luar tu... rsa down... entah... rasa mcm malu kat BSB...ni Malaysia?? kemain duk promote...mai2 nampak xgempak langsung malaysia nih.. tu yg aku rasa dlm jiwa la... 

Sambil2 nak tunggu seating... beli la mknan kat stall yg jual kat situ... beli la sosej 2 cucuk.. RM4 ok.... xpelah..redha je la .. skali gigit..puiiii.. sos basi..!! Makin bara je aku hati aku ni rasa... mnyampah btolla dgn manusia yang nak cari rezeki tp xpernah fikir rezeki utk akhirat... beranak pinak rasa mnyampah dgn kejadian2 kat luar stadium ni... 
untuk usir rasa mnyampah....kita selfie sambil buat pertandingan...hidung sape lagi besar...muahahaha...
Kat sini pun aku xambik gmbr...sebab crowded with people and xdak mood.......

Then...xlama lps tu dah start untuk seating...skali lg kesabaran aku diuji...xleh bawak masuk botol air... dia soh buang... giler...!! Botol tupperware aku baru beli kot ko suruh buang... actually botol tu aku beli utk Sophea.. aku lupa nak keluarkan dari hbag aku masa balik IKEA thari tu...then aku bkeras xmo buang... barulah thegeh2 nak cakap ada kaunter utk simpan...perghhh...mmg mnguji kesabaran sungguhla... tinggal kat kaunter tu... jiwa dah xtenang..duk fikir balik nanti konfem rmai manusia2 serbu kaunter barang tu...dlm hati dah nekad.. klu ramai sgt org...aku xtuntut la botol air tu.. mls nak tambah stress... 

dah settle urusan simpan botol air tu... naik la ke tgkat atas...ya allah...mmg mcm bangunan usang sungguh... aku pandang MrAF... MrAF pandang aku.. sama2 diam...malas nak cakap banyak.... yang penting nak tgk konsert BSB.. hahaha...

Dlm pukul 7 kami duduk... tgk mcm2 ragam manusia ada...
Sememeh nooo...sbb tudung yg spatutnya dipakai ttggl kat PB huhuhu.. 



99% yg dtg tu baya aku la..ye la..BSB kan zaman kegemilangan dia 90-an... sementara dia nak start tu... ada la dia pasang lagu2 BSB....tapi bila sejam lebih duk tcongok...rasa bosan jugak...

Skali lampu padam & terus skrin nyala... semua dah bersorak.... bila keluar je ahli2 BSB atas Pentas... semua sawan... hahahaha... aku sawan la jugak..tapi still duduk ok..xde la.bangun tlompat2 mcm majoriti..


 perghhh... meremang bulu roma..teenage dream comes true!!!!!! Bertahun tunggu BSB dtg....and finally here there are!!!! yg buat bertambah best ialah sebab suara diorg mmg power...mmg btol mcm kaset lah suara depa *(dulu xmampu beli CD...start incomplete baru beli CD hahaha...).. suara Brian..AJ.. Nick..Kevin..Howie..smua merdu & mendayu... tapi bila bab menari...Kevin dah kurang lincah..ye la..dah nak masuk 50 kot umur dia.. hehehe.. 

Mlm tu dia nyanyi 19 lagu...kebetulan budak depan aku...dia beli baju..belakang ada list lagu...aku mula2 igt saje je list lagu2 glemer diorg...lepas 3 lagu..baru aku prasan...lagu2 yg diorg nynayi tu mmg ikut list kat baju yang budak depan aku tu pakai haha.. 
semua 19 lagu ni... tambah lagi dua lagu lepas ramai2 jerit 'we want more' bgegar2 stadium... maka melompat keluarlah mereka nyanyi lagi Backstreet back & larger than life... mmg trick mcm tu...live in Japan pun mcm tu jugak.. hahaha.. 


mmg best... xsangka..Brian tu seorang yg gila2... aku tgk muka dia duk expect dia la yg no 2 serius lps Kevin...rupenya sangkaanku meleset ... hahaha..

Nick si bujang telajak tu still lg gatal.. hahaha.. AJ & Howie..dah ada anak...dah matang... tapi bila masuk lagu Get Down tu..giler..jiwa raga semua terbang rasa macam darjah 6 smula... hahaha.. tambah2 tgk geng2 BSB smgt menari mcm xigt yg diorg tu dah nak masuk kategori warga emas dah hahaha... maybe jiwa raga diorg pun terbang ke zaman mereka dulu...tu smgt habis.. hehehe.... 
Ni dr page BSB...masa lagu Breath... lampu hp je tu smua.. 

Sangat2 enjoy the songs... 

part lagi sadis... yg duduk seat sebelah aku.... lari duk mat lantai...sebab bumbung kat tmpt dia bocor... pftttt....sadis sungguh stadium negara...awatla xde mantainance... padahal imej negara tu bawak artis luar masuk... xpaham aku konsep diorg ni... igtkan Dewan Merdeka PB je yg diorg xreti nak buat mantainance... skali....Stadium Negara pun sama daaaaa.... T____T

Cuma...
entah....rasa xseronok bila tgk yg baya2 aku or somehow older than me...yang pakai tudung...tp duk terkinja2...rasa macam mna ntah.. rasa mcm buruk pemandangan kot... hahaha.. sebab dah berusia kan...aku ni pun sbb dah umur 30.. dari awal smpai akhir...duduk je atas kerusi...xde perasaan nak bangun tlompat2 even hati kat dalam dada ni tlompat2 sambil dgr diorang nyanyi.. maybe sebab faktor dah jadi ibu kot.. aku xmo anak aku jd jenis yg terkinja2...so aku pun kne jaga diri agar tak jadi yg terkinja2... bila lagu last....baru kami bangun... tu pun xde la tkinja2... cool jek..bagi sgmt.. hahaha.. 

Aku mmg rasa syukur lah BSB mai masa aku tua ni...kalau diorg mai masa aku zaman sekolah...harus aku pun tlompat2 ikut rentak.. jiwa remaja kan..mna reti sgt nak beza baik buruk..hahahaha.. dlu msa aku f4 or f5...xigt sgt.... Westlife dtg Malaysia kan *(artis London & Ireland mmg slalu dtg...dah tau Malaysia lubuk duit... artis US je yg buat mahal xmo dtg....tu lg smgt jiwa nak pi hahaha)... hati nak sgt pi....tp aku tau..konfem mak ayah aku xbagi...ada kawan2 aku yg pi...jeles tu tuhan je yg tau.. dr hari tu la mcm tanam azam.. dah besar nnt.. nak sekali rasa mcm mna gi tgk konsert....tp sbb xde artis yg aku minat smpai tahap rasa nak gi konsert selain BSB...tu yg tanam azam nak gi tgk konsert BSB tu habaha.....  
sebab tu aku xdak nak komen byk psal bdak kpop hari tu... sebab aku faham jiwa diorg msa remaja...aku rsa klu la aku umur remaja dtg tgk konsert BSB..skali invite naik pentas...aku pun sawan... *(cuma jgn harap.nak peluk2 aku...hulur tangan nak salam atas pentas aku salam jek... consider jg air muka diorg... tp klu dah nak peluk2.. aku lempang je sedas...baru kena dgn imej pakai tudung)..
 fanatik tahap mcm mna pun... aku jenis xde la yg nak bgambar peluk2 ke ape dgn artis... entah...xsuka.. Anuar Zain hari tu pun...klu bukan sebab kawan yg beria nak autograph... aku dah awal2 balik.. haha.. sama mcm BSB ni...habis je lagu.. terus aku cabut..xde nak tggu kot jumpa in person ke ape..x..that's not me.. aku jenis xsuke sgt nak bgambar dgn artis.. bagi aku xde motif... ambik gmbr... pastu klu tgk rasa apa? Bangga? entah...xde perasaan.. hahaha.. yg aku nak sgt bergambar ialah dengan Tun M....tapi xjumpa2 lagi....huhuhu... 

cuma sekarang aku ada anak...anak aku akan remaja jugak nnt... nak besarkan anak zaman skrg lagi mencabar... tara yang baya2 aku ni pun yg dari kecik mak ayah ajar btudung litup...ada yg dah jejak kaki ke tanah suci.. .alih2 terbang jua tudungnya.....macam mna yg membesar zaman skrg ni...?? Yang mak dia perangai mcm aku ni..??... Lagi la mencabar kan... mmg buat aku jadi lagi kecut nak didik anak.... huhuhu...

klu lah kata suatu hari Sophea kta dia nak gi konsert...aku rasa aku bagi klu jenis yg xrosak akhlak sgt........ TAPI...aku dgn MrAF follow...jgn mimpi nak boleh terkinja2 dgn kawan... duk tgh2 antara mama & papa.. ada faham.. hahaha.. gasakla org nak jeling tgk mak cik pak cik masuk konsert...yg penting aku nak jaga anak aku..huhuhuhu....

penutup..
konsert BSB hari tu mmg best... cuma lagi best kalau buat kat tempat yg biarlah Malaysia ni nampak gah...dah la depa tu jenis susah naj dtg Malaysia.. dah pi tour kat Jepun Singapore bagai...alih2 smpai Malaysia...

Aku ada upload vdeo kat ig... bg lepas rindu hahahaha...

Tq BSB sebab xdtg masa i remaja dlu... banyak hikmahnya rupanya hehehehe..

MrAF tnya...nak gi tengok konsert lg ke len kali?

Hurmmmm....xtau nak cakap..... yang pasti....

yang ni WAJIB!! Hahahaha.. 


nota kaki : selain back street boys...aku suke Britney... hehehehe...


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...