header flash

Wednesday, August 26, 2015

:: DISNEY INSIDE OUT ::

Heeee...
Nak update laju2...
Sebab nak tidur pulak...
Mata dah ngantuk...
Baru balik tengok cerita ni...
ni sebelum masuk..kemain muka berlagak...sekali dah masuk.....dalam hati ada taman ghupenyaaaaa... hahaha..

Ehemmm..
Ni 1st time aku & MrAF bawak Sophea tengok wayang...tp ni 2nd experience untuk Sophea sebenarnya....her 1st time bila anak BS bawak dia tengok cerita Minions bulan puasa hari tu..

Overall..ok la cerita inside out ni.. buat kita banyak fikir psal pengaruh emosi dalam kehidupan seharian... olahan yang menarik.. merangaang sel2 otak untuk berhubung sebab nak bagi faham konsep cerita dia...

Tapi aku nak tulis ni bukan pasal cerita tu...
Tapi nak cerita pasal Sophea..
Apabila budak umur 2 setengah tahun tengok movie..
Hahaha..
Bpeluh mak & ayah dia hokkay....!!
Bukan  berpeluh dia xnak tengok pastu ajak balik ke ape...
Tapi berpeluh sebab penghayatan dia sangat tinggi..
Sampai tahap nangis teresak2 satu hall boleh dengar...
Start je si Joy & Sadness tercampak keluar dari head quarters... Sophea dah start sedih...
Bila Island yang 1st roboh.. dia dah menangis... "dah tak boleh balik....!!!!" Sesungguh hati dia menangis.....
Menggelabah mama&papa nak cool downs kan beliau.. "tak...!! Pasni dia boleh balik la.. nnt dia cari jalan balik..."....aku dgn MrAF nak pujuk bagi gambaran nnt mesti happy ending...tapi xjalan....
"Tapi jalan dah runtuh dah...dah xboleh nak lompat 'longkang' dah.."...
Tapi nak sampai ending tu...punyalah banyak halangan... jenuhla aku&MrAF nak kena cool kan kesedihan dia tu...
Setiap kali setiap island tu roboh...dia akan nangis kesedihan sampai teresak2... "dah xboleh balik dah...!!"...
Kagumla jugak aku budak umur 2 tahun setengah penghayatan sampai macam tu sekali hehehe...!!"...
Setiap kali halangan muncul je...dia akan nangis bersungguh2 penuh emosi...
Keretapi tergelincir tu dia jerit punya kuat... "dah jatuh....mcm mana nak balik?? Dah x boleh balik daj....!!"..teresak nangis sebab dia nak kontrol xnak nangis kuat... tp kuat jugak suara dia yg keluar huhuhu... sungguh emosi anaknda beta ini...

Wednesday, August 19, 2015

:: WORDLESS WEDNESDAY ; A REAL MAN ::


♡♡♡ ;)

Tuesday, August 4, 2015

:: BERCUTI DI PULAU REDANG ::



Hai hai hai.....
salam bersua lagi...
bapak bersawang blog ni...
Nasib baik xkena asma aku msa bkak blog ni..
almost 5 bulan terbiar...
nasib baik xtumbuh kulat...
Hurmmm
hari tu bukan.main aku berazam... 
nak hapdate tiap2 hari..
sekali...
haremmmmmm....

Rasanya...makin dijadikan azam..
makin kelaut hasilnya... huhuhu... patutlah azam aku nak kurus dah 2 tahun kelaut.. hahaha..

Ok..
asyik2 sebut laut ni..
meh aku bawa korang ke suatu tempat yang indah..yang dikelillingi oleh air jernih membiru...
pasir putih lembut mcm tepung best golek2... 
tak jauh pun tempat tu..
di Malaysia je...
Pulau Redang... 

Memang lawa & best....
secara peribadi..
lagi best dari Krabi...

Kenapa? 
Tunggulah aku story...
Sila bersabar...
hahaha... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...