header flash

Wednesday, August 26, 2015

:: DISNEY INSIDE OUT ::

Heeee...
Nak update laju2...
Sebab nak tidur pulak...
Mata dah ngantuk...
Baru balik tengok cerita ni...
ni sebelum masuk..kemain muka berlagak...sekali dah masuk.....dalam hati ada taman ghupenyaaaaa... hahaha..

Ehemmm..
Ni 1st time aku & MrAF bawak Sophea tengok wayang...tp ni 2nd experience untuk Sophea sebenarnya....her 1st time bila anak BS bawak dia tengok cerita Minions bulan puasa hari tu..

Overall..ok la cerita inside out ni.. buat kita banyak fikir psal pengaruh emosi dalam kehidupan seharian... olahan yang menarik.. merangaang sel2 otak untuk berhubung sebab nak bagi faham konsep cerita dia...

Tapi aku nak tulis ni bukan pasal cerita tu...
Tapi nak cerita pasal Sophea..
Apabila budak umur 2 setengah tahun tengok movie..
Hahaha..
Bpeluh mak & ayah dia hokkay....!!
Bukan  berpeluh dia xnak tengok pastu ajak balik ke ape...
Tapi berpeluh sebab penghayatan dia sangat tinggi..
Sampai tahap nangis teresak2 satu hall boleh dengar...
Start je si Joy & Sadness tercampak keluar dari head quarters... Sophea dah start sedih...
Bila Island yang 1st roboh.. dia dah menangis... "dah tak boleh balik....!!!!" Sesungguh hati dia menangis.....
Menggelabah mama&papa nak cool downs kan beliau.. "tak...!! Pasni dia boleh balik la.. nnt dia cari jalan balik..."....aku dgn MrAF nak pujuk bagi gambaran nnt mesti happy ending...tapi xjalan....
"Tapi jalan dah runtuh dah...dah xboleh nak lompat 'longkang' dah.."...
Tapi nak sampai ending tu...punyalah banyak halangan... jenuhla aku&MrAF nak kena cool kan kesedihan dia tu...
Setiap kali setiap island tu roboh...dia akan nangis kesedihan sampai teresak2... "dah xboleh balik dah...!!"...
Kagumla jugak aku budak umur 2 tahun setengah penghayatan sampai macam tu sekali hehehe...!!"...
Setiap kali halangan muncul je...dia akan nangis bersungguh2 penuh emosi...
Keretapi tergelincir tu dia jerit punya kuat... "dah jatuh....mcm mana nak balik?? Dah x boleh balik daj....!!"..teresak nangis sebab dia nak kontrol xnak nangis kuat... tp kuat jugak suara dia yg keluar huhuhu... sungguh emosi anaknda beta ini...



Sampai part BingBong lompat keluar dari roket tu.. paling sedih untuk dia kot... teresak-esak siap keluar hingus bagai.. "mana elephant? Mana elephant? Elephant tertinggal tempat gelap.."... memang dia sedih sungguh watak.Bing Bong hilang tu... sampai.bila Joy&Sadness dah balik HQ pun.. sophea x happy.. dia duk tanya Elephant jugak.. hohohoho....

And bila habis cerita.. bukak lampu... majoriti pusing tengok Sophea pastu diorg gelak2... hahahaha.. aku&MrAF pun gelak xleh  nak tahan...rasa mcm lucu bila fikir penghayatan Sophea yang sangat tinggi... mmg dia faham la jalan cerita...tp dia xboleh  nak faham yg tersirat...

Bila tanya nak tengok cerita TV besar lg x?
Laju je dia cakap.. "cukuplah"...
Iskh...risau aku kot pasni lg susah nak bwk dia tgk wayang..
Aku try tanya.. kalau cerita Mickey Mouse ke... Minions ke...Sophea nak tengok tak? Jawapan dia.. "Nak...!!! Cite td je xnak"...
Hahaha... feeling sungguh la anak dara saya itu...
Ada ketokohan basah bantal kalau layan cerita hindustan nanti ni... hahahaha..
.. siap dalam lif nak turun...ada beberapa org yang tgk cerita tu...cakap kat Sophea... "huuu... sedih ye nak elephant? Menghayati sungguh"... hahahaha...

Kagumla jugak aku budak umur 2 tahun setengah penghayatan sampai macam tu sekali hehehe...

2 comments:

Noor Izmaliza said...

cikgu mmg budak umur mmg cam tu ...emosi lebih ...anak dara saya pun sama time baya die ... tengok cerita 1001 dalmations pun beria menangis sbb cruella nak tangkap anak anjing tu hahahaha

normal for their age .....

Vix alexa said...

Film bagus ni

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...