header flash

Wednesday, October 21, 2015

:: OPPPSSS.... I DID IT AGAIN...!! ::

Sebenanrnya....
Aku nak cerita benda lain..
Banyak cerita dalam draft...
Tetapi...
Aku kena potong que..
Sebab tiba2 'dia' jadi isu semulaaa...

Huuuuuu...
Unsangkarable....!! Unexpectedable...!! *(alang2 aku rosakkan bahasa melayu... aku rosakkan bahasa inggeris sekali...to be fair konsepnya...hehehe)


Yes...!!
The PBS entey become viral again....
Start petang Isnin... lepas borak dgn mak aku.. sebelum letak mak aku kata kakak aku nak cakap...
Aku igt dia na tnya pasa kunci rumah dia..
Alih-alih..
"Dik... blog awak jadi viral semula...ada kawan sy duk post..."...

DUB..!! Jantung berdetak...pastu rsa mcm jantung dah luruh bergolek2 sampai keluar rumah dah...
I try to act cool...
Letak telefon..
Bkak FB.. tengok...ada beberapa notofication... dan beberapa darinya tag aku kat post PBS tu...

Oh my.......!!!!!
CUAK...!!!!.
then 2,3 kawan wassap... inform me bout my blog...

Menggigil tangan..lutut rasa bergoyang..nasib baik duduk..klu berdiri tu..konfem terjelopok...



Dengan tangan menggigil2... aku bkak dashboard aku... cari yang draft... tgk... ada elok je entry PBS aku dalam draft tu...

Huuuuuuu..masa tu baru rasa bernafas...td sesak nafas.... sebab aku diarahkan untuk tarik balik entry tu dari blog...dan aku akur dengan arahan pengarah JPN.. jadi bila tengok mmg entry tu tak dipublish...maka isu viral kali ni bukan datang dari link blog aku...terasa legaaaa yg amat... bukan apa..aku risau kot time Sophea duk main hp aku... dia pi publish entry tu... mmg naya la aku .... tapi alhamdulillah bukan..

Maka...aku rasa lega la sikit... sebab aku dah cakap pada pengarah dulu..aku hanya boleh tarik.balik yg di blog aku...yg di blog orang lain mmg diluar kuasa aku...jadi aku rasa legaaa....tapi risau masih ada...

Malam tu..mmg duk.berwassap dgn kawan2 je.. untuk hilangkan gundah di hati... dan kali ni.. dah kantoi dgn jiran2...huhuhu..segannnn..*tp tq nebers... mlm tu korang bjaya buat i kurang nervous... hehehe..

Esok pegi sekolah.... keadaan terkawal...maka jiwa lega je.. hehehe...

Bila timbul kembali isu ni..boleh kenal kawan sejati... kawan sejati..... ayat diorg sama... 'ko dah delete kan yg dulu?'... ha...menunjukkan depa concern jiwa aku... tq sahabat...

Dan boleh tau kawan yang kurang peka... bilamana aku bukan main glemer tahun lepas...tapi kali ni.. "proud of you my fren!!"... errr... baru tau ke? krik krik krik..  ;p

Sejujurnya... saya xsuka bila "glemer" mcm ni... sebab aku tau
.xsemua suka yang aku tulis...ada yang beranggapan aku rebellious...walaupun xramai yg mcm tu  tapi ada... entah..dunia ni mmg susah.. jd sebab tu aku akan trauma dgn nama "HASNIZA"... hurmm..pasni xpkai nametag lagi la aku klu pi mana2 event... huhuhuhu...

Tapi kali ni viralnya xseteruk yang dulu... dan kali ni....xde kaitan dengan diri aku ek....bukan dari blog aku yem..
Tapi kenapa tajuk 'opps i did it again?'... macam aku terlibat kan...
Xlah.. tu tajuk lagu Britney Spears... aku kan suka Britney... aku saje je letak.. blog aku..suka hati aku la...muahahaha... ;p


P/s: aku rasa..hikmah dr gelombang viral kedua ni ialah Allah supaya aku lebih bermotivasi untuk kurangkan berat badan... stressssssssssssed jiwa raga ok duk tgk gmbr aku yg zaman slim tu.. uwaaaaaaaaa.....


2 comments:

Nurina Nasir said...

Don't worry babe..aku pun br prasan kat page aku yg rmai dok post tp bkn dr blog ko..yg aku pelik sbb nmpk gambo ko so sbb tu aku tnya tu ko ke? If blog lain yg copy paste, ngan semua isi dr blog ko yg dl tnpa pngetahuan ko.mmg ssh nk control..anyway,don't worry. Aku doakan ko xde ape2..In sha Allah. -Ucu Iena-

eima said...

kami memang di sini memang kelam kabut dengan entry cikgu time tu ....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...