header flash

Tuesday, June 14, 2016

:: RESIPI AKOK KEDUT ::

Seperti ramai yg sedia maklom..
Punyala aku riak bangga kembang lubang idung semalam sebab berjaya buat akok kedut..

Jadi hari ni i rasmikan blog dengan resipi akok selepas sekian lama blog ni menyepikan diri...bukan xnak menulis tapi entahla..kekangan masa kot...kalau ikut cerita..banyak aku nak cerita kat sini... mmg senak otak aku dipenuhi dgn draft2 cerita yang aku nak tulis tapi xtulis2 huhuhuhu..
Tunggu...tunggu... bila sanpai serunya... 20 entry sehari aku post... hahahaha...

Ok...resipi akok...

Bahan-bahan:

  • Gula melaka 1 gelung besar @ 2 gelung yang kecil
  • Daun pandan 2-3 helai
  • Telur 5 biji
  • Gandum 1/2 cawan
  • Secubit garam
  • Air 100ml
  • Santan 1 kotak kecil
Langkah2 penyediaan:

Tuesday, March 22, 2016

:: RAPAT ::

Macam kena rasuk lak tetiba update blog...
Xpe..sementara kne rasuk ni..kita tulis laju2...

Kali ni nak cerita pasal rapat...
Hubungan rapat okay... bukannya rapat jamu mak dara kencur rahsia istana kopi janda bagai...

Hubungan yang rapat...
Semuanya sebab terbaca ni di facebook semalam..

Bagaimana kita nak tahu kita rapat dengan seseorang?
Biasalah..dah masuk umur 30-an... banyak duk merenung hal2 kehidupan.....

Bagi aku..rapat ialah bila wujud komunikasi dua hala...
Kita rasa selesa berbual... kita rasa selesa bercerita.. dan mereka juga selesa untuk memberi komen atau mengulas cerita kita..
Macam tu juga bila kita menjadi pihak yang mendengar....

Wednesday, March 16, 2016

:: KISAH BIRTHDAY ::

Assalamualaikum...
Salam tahun baru...salam semua2...
Hahaha...lama giler x update blog...
Xtau la nape...
Banyak benda nak tulis..
Tapi malas pulak nak menaip...
Errrmm....dah dapat dah jawapan dia..
saya MALAS rupanya...

Tapi hari ni...tetiba rasa rajin nak update...
Makanya...cerita secara pukal lah..
Kompilasi kisah birthday yang berlaku sepanjang xupdate blog ni..

Birthday abah...
Birthday MrAF
Birthday Sophea
Birthday Saya
Dan Birthday ma...

Jadi
.banyak gambar...harap maklum...

BIRTHDAY ABAH
23 Disember 2015... ;p family abang aku je x join cuti2 di Grand Lexis... celebrate bday atok...tp pilih tempat untuk cucu.. hehehe....









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...