header flash

Wednesday, March 16, 2016

:: KISAH BIRTHDAY ::

Assalamualaikum...
Salam tahun baru...salam semua2...
Hahaha...lama giler x update blog...
Xtau la nape...
Banyak benda nak tulis..
Tapi malas pulak nak menaip...
Errrmm....dah dapat dah jawapan dia..
saya MALAS rupanya...

Tapi hari ni...tetiba rasa rajin nak update...
Makanya...cerita secara pukal lah..
Kompilasi kisah birthday yang berlaku sepanjang xupdate blog ni..

Birthday abah...
Birthday MrAF
Birthday Sophea
Birthday Saya
Dan Birthday ma...

Jadi
.banyak gambar...harap maklum...

BIRTHDAY ABAH
23 Disember 2015... ;p family abang aku je x join cuti2 di Grand Lexis... celebrate bday atok...tp pilih tempat untuk cucu.. hehehe....












Mengimbau kenangan atok jadi askar..pi melawat muzium tentera..






BIRTHDAY MR.AF
24 Januari 2016






Ada org request birthday nak hadiah vacum... hahaha...memang ke arah rumahtanggaan btol... ;p  eksen...nak yg robot 3k tu...yang ni sudah.. sila redha... hahaha.. 



BIRTHDAY SOPHEA
2 Feb 2016...




Ni sambut 1 feb malam tu... lepas kenduri... *(nanti kenduri entry lain ok...bila xtau hehehe....) sambut awal sebab family kakak aku ada sini...






2 Feb tu...celebrat3 dgn jiran2....bukan semua..yg mana ada kat rumah petang tu je... 

BIRTHDAY SAYA... TUAN BLOG.. ;p
28 Feb 2016... hehehehe... tahun ni terlebih meriah lak sambutan birthday i...rasa macam sweet 17 je.. hahaha..






25 Feb... abangnda belanja... celebrate awal sebab ma&abahku dah nak balik KL.....

27 Feb... Taman i buat majlis makan namanya 'Jom Berjiran' semepena merasmikan surau taman yang baru dapat kunci... maka i pun propa la... tenkiu sambut 'ambang birthday' I.... hahahaha... dan dpt jiran yang sporting... dapat pulut kuning aku malam tu weih....1st time seumur hidup birthday dapat pulut kuning... memang syukur sangat dikurniakan jiran2 yang sporting dan berukhuwah.. 




Kebetulan ada kek besar....saja nak gi posing.. skali tgk2 family students yg buat & sponsor kek tu... dia pun siap bagi mandat kat aku potong kek... hahahaha... 1st time jugak aku potong kek besar macam tu... hahaha... 




28 Feb baru betul hari lahir yang sebenar...  MrAF bawak pi Jump Street...dengan pesanan "asyik makan je....meh...bakar lemak pulak..."....;p









Mula-mula masuk rsa macam... "napelah MrAF xbooking 2 jam"..... skali dah masuk lompat... 10 minit tu pun dah rasa nak mintak nyawa... hahaha... 

Sebab dah penat tahap banyak kalori terbakar kononnya.... kenalah ganti smula lemak2 dalam badan... i kan sayang lemak2 I.. hakhakhak...


The best choc lava so far...... sentiasa  bertakhta di hati.... yg tukang belanja tu memang la...usah dipersoal...memang juara carta di hati sentiasa... hehehe.. 

29 Feb... kat sekolah pulak... kawan2 anjurkan potluck... ada kek...ada pulut kuning & rendang... ada laksammmmmm....!! Kawan2 memang memahami perutku la... hehehe..



Aku request nak kek 3 tgkat... depa bawak 3 bijik kek... "nak buat 3 tgkat xpndai...kalau rsa nak tingkat2.. hang stack tupperware tu... hahahaha..." i love u all semua mmuah mmuah la... 



Petang tu MrAF balik kerja....tadaaa...bawak bungaa... lewat sehari bunga sebab 28 Feb kan ahad..kedai tutup.. hahaha.. tq MrAF... =)

Kat sekolah still dpt wish & kek dari students... memang depa memahami la perut cikgu depa.. hahaha


Ni student yg sama tarikh birthday dgn aku... hehehe.. 

Ha...kisah birthday aku tahun ni panjang berjela... alahamdulillah untuk.semua rahmat & kasih sayang... masih banyak yang perlu diperbaiki tentang diri ini...kalau dlu aku 'pandang' orang berumur 31 sebagai seorang yang sangat matang...jadi akan cuba untuk berubah jadi lebih matang... i'allah


 Punyala panjang sambut birthday...tapi hadiah xsampai2 lagi ni...sangkut kat mana entah.. huhuhuhu....

BIRTHDAY MA
15 Mac 2016

Kakak I buat surprise.... dia xckp la plan dia...buat makan-makan thari & bacaan yaasin jemput kawan2 ma... i xdpt nak join... sebab baru naik ets mai KL... konon nak surprisekan tiba2 muncul...hahahaha...ceritera surprise jadinya...




 Malam kluar dinner... kira sambutan fasa II la sambut bkumpul semua...



Kalau dah nama ada cucu...konfem nak ada kek...




Ok lah...nak stop dlu.. ha...skali update... berjela-jela cerita dia.....jgn serik naaaa... hehehe.. ok..adios...semoga akan diupadate lagi untuk masa terdekat... hehehe.. 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...